RECEPT: Filovane tikvice
POTREBNO JE:
- 3 tikvice
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 200 g prezli
- 200 g švapskog sira
- 4 kisela krastavca
- 100 g suvog vrata
- 100 g krem sira
- 80 g mariniranih šampinjona
- 5 šeri paradajza
- 2 dl ulja
- mešavina začina, so
PRIPREMA:
1. Tikvice oguliti, posoliti i ostaviti da odstoje 10 minuta. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Krastavce, suvi vrat i marinirane šampinjone sitno iseckati, a šeri paradajz poprečno preseći napola.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski i krem sir pa dodati marinirane šampinjone, kisele krastavce i suvi vrat, začiniti po ukusu i polako promešati.
4. Na kolut pohovane tikvice staviti kašiku pripremljenog fila, preklopiti drugim kolutom, probosti čačkalicom a odgore staviti polovinu šeri paradajza. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
REČ PLUS:
Visok udeo vode čini tikvice idealnom namirnicom za dijetu, a da bi
se potpuno iskoristila lekovita svojstva ovog povrća, preporučljivo je
da se konzumiraju sa korom.