Pileći paprikaš
za 4 osobe
vreme pripreme: 70 min.
Potrebno je:
- 6 karabataka
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g pelata paradajza
- 300 g fileta pečene paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika gustina
- 1,5 l pileće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Crni luk iseći na kockice, filete pečene paprike na trake, beli luk što sitnije iseckati, a pelat paradajza izmiksati.
2. Na malo ulja propržiti karabatake sa obe strane pa ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na istoj masnoći propržiti crni i beli luk, dodati pelat paradajza, vratiti karabatake i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje pileće supe po potrebi.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pečenu i mlevenu papriku, začine po ukusu i dinstati dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj dinstanja posuti sa malo gustina da bi se dobila odgovarajuća gustina. Gotovo jelo posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama