Ražnjići od džigerice i mesa
za 4 osobe
vreme pripreme: 40 min.
Potrebno je:
- 350 g pileće džigerice
- 400 g pilećeg belog mesa
- 200 g listova mesnate slanine
- 100 g crnih maslina
- 0,5 dl ulja
- 500 g kukuruza šećerca
- mešavina začina, so
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Pileću džigericu iseći na polovine, belo meso iseći na manje komade.
2. Meso i džigericu začiniti po ukusu i uviti u listove slanine.
3. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati meso i džigericu u slanini dok se ne popuni štapić. Na kraju završiti sa crnim maslinama.
Članak se nastavlja posle reklama
4. U teflonskom tiganju ugrejati ulje a zatim pržiti pripremljene ražnjiće najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Članak se nastavlja posle reklama
Savet plus: Ražnjiće tokom pečenja poklopite kako bi se potparili da džigerica ne ostane u sredini krvava.
Izvor: Dobra hrana