Ražnjići od džigerice i mesa

by | septembar 1, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 40 min.

Potrebno je:

  • 350 g pileće džigerice
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 200 g listova mesnate slanine
  • 100 g crnih maslina
  • 0,5 dl ulja
  • 500 g kukuruza šećerca
  • mešavina začina, so

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pileću džigericu iseći na polovine, belo meso iseći na manje komade.

2. Meso i džigericu začiniti po ukusu i uviti u listove slanine.

3. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati meso i džigericu u slanini dok se ne popuni štapić. Na kraju završiti sa crnim maslinama.

Članak se nastavlja posle reklama

4. U teflonskom tiganju ugrejati ulje a zatim pržiti pripremljene ražnjiće najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.

5. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Ražnjiće tokom pečenja poklopite kako bi se potparili da džigerica ne ostane u sredini krvava.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: