Piletina sa mlincima

by | septembar 3, 2012

za 6 osoba

vreme pripreme: 40 min.

pečenje: 45 min.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 500 g gotovih mlinaca
  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 5 dl neutralne pavlake
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 žumanceta
  • 1 l pileće supe od kocke
  • 200 g kačkavalja
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja da porumene.

2. Mlince kratko blanširati u ključaloj pilećoj supi od kocke, a potom ih izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Posebno umutiti žumanca, neutralnu i kiselu pavlaku pa dodati malo mešavine začina po ukusu.

4. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti sloj obarenih mlinaca. Preliti sa malo fila od pavlake i poslagati red pilećih šnicli. Zatim opet preliti sa malo fila od pavlake, staviti red mlinaca, red šnicli i na kraju pavlaku i mlince.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pripremljeno jelo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Savet plus: Mlince možete kupiti gotove ili ih sami umesiti.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: