Punjena zapečena testenina

by | septembar 5, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 45 min.

pečenje: 45 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno je:

  • 400 g krupne testenine u obliku školjki za punjenje
  • 500 g švapskog sira
  • 2 jajeta
  • 200 g dimljenog suvog vrata
  • 5 dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • 50 g putera
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g pelata paradajza
  • 1/2 praziluka
  • bosiljak, origano
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.

2. Posebno sjediniti sitno seckani suvi vrat, švapski sir, jaja, origano i dobro izmešati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Pelat paradajza i praziluk iseći na kockice i kratko propržiti na malo ulja da ispari suvišna tečnost. Pred kraj dodati bosiljak i začine po ukusu.

4. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, vodeći računa da se ne raskuva. Zatim je ocediti od suvišne tečnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Obarenu testeninu pomoću poslastičarskog džaka napuniti filom od sira.

6. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti punjenu testeninu. Preliti je filom od pelata, zatim naneti bešamel sos i na kraju posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok sir ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Testeninu za punjenje možete pronaći u većim supermarketima.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: