Pile punjeno šargarepom

by | septembar 9, 2012

za 5 osoba

priprema: 50 min.

pečenje: 70 min.

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno je:

  • 1 pile (1,5 kg)
  • 1 veza mlade šargarepe
  • 1 jaje
  • 2 dl pileće supe od kocke
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 50 g mesnate slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 4 kašike prezli
  • 50 g putera
  • kari, biber, so

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pile zaseći uzdužno po sredini belog mesa. Razdvojiti kožu od belog mesa, vodeći računa da se koža ne ošteti.

2. Potom izvaditi belo meso i zajedno sa mesnatom slaninom samleti na mašini za mlevenje.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U smesu od mlevenog mesa dodati jaje, peršun, kari, prezle i začine po ukusu pa dobro izmešati.

4. Mladu šargarepu očistiti i obariti u slanoj vodi.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pripremljenom filom od mesa napuniti pile. Zatim šargarepu u komadu utisnuti u fil od mesa.

6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.

Članak se nastavlja posle reklama

7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati mešavinu ulja i pileće supe, a potom u nju staviti pile i premazati ga puterom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 50 min. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.

Savet plus: Kao prilog uz ovo jelo možete poslužiti glaziranu šargarepu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: