Pastrmka na povrću
za 4 osobe
priprema: 25 min.
pečenje: 45 min.
Potrebno je:
- 4 pastrmke srednje veličine
- 150 g kukuruznog brašna
- 700 g krompira
- 3 glavice crvenog luka
- 4 paradajza
- 2 kašike kapra
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 350 g kajmaka
- 1 limun
- origano
- 2 kašike seckanog peršuna
- mešavinu začina
Priprema:
1. Pastrmke začiniti po ukusu, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.
2. Krompir očistiti i iseći na kolutove, paradajz na kriške, a crveni luk na rebarca.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk i paradajz, dodati peršun, origano, maslinovo ulje i začine po ukusu te polako promešati.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati mešano povrće i odgore utisnuti pastrmke.
5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrmki. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min.
6. Zatim skloniti foliju, posuti kapar i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti sa pečenjem dok riba ne porumeni.
Savet plus: Za pripremu ovog jela odaberite domaći kajmak.
Izvor: Dobra hrana