Pastrmka na povrću

by | septembar 11, 2012

za 4 osobe

priprema: 25 min.

pečenje: 45 min.

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 4 pastrmke srednje veličine
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 700 g krompira
  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 paradajza
  • 2 kašike kapra
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 350 g kajmaka
  • 1 limun
  • origano
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • mešavinu začina

Priprema: 

1. Pastrmke začiniti po ukusu, poprskati sokom od limuna i uvaljati u kukuruzno brašno.

2. Krompir očistiti i iseći na kolutove, paradajz na kriške, a crveni luk na rebarca.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crveni luk i paradajz, dodati peršun, origano, maslinovo ulje i začine po ukusu te polako promešati.

4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa u nju poslagati mešano povrće i odgore utisnuti pastrmke.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Otopiti polovinu kajmaka i preliti preko pastrmki. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min.

6. Zatim skloniti foliju, posuti kapar i preliti ribu preostalim otopljenim kajmakom. Nastaviti sa pečenjem dok riba ne porumeni.

Savet plus: Za pripremu ovog jela odaberite domaći kajmak.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: