RECEPT: Šleska krompir salata
POTREBNO JE: (za 4 osobe)
- 1 kg krompira,
- 1 koren celera,
- 3 šargarepe srednje veličine,
- 2 korena peršuna,
- 4 veća kisela krastavca,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 kisele jabuke,
- 3 jajeta,
- 300 g graška,
- 2 supene kašike sirćeta,
- 300 g majoneza,
- so, biber
PRIPREMA:
Krompire zajedno sa ljuskom obarite u slanoj vodi, a potom ih ocedite i prohlađene isecite na kockice. Celer, šargarepe i peršun isecite na kockice i kuvajte u slanoj vodi. Kada povrće omekša, dodajte grašak i kuvajte dok i on ne omekša. Oljuštene jabuke, kisele krastavce i luk isecite na kockice, a jaja obarite, oljuštite i izrendajte na krupno rende. Posebno umutite majonez, sirće i začine po ukusu. U većoj posudi sjedinite sve sastojke, prelijte smesom od majoneza i polako promešajte.
SAVET PLUS:
Salata će biti ukusnija ukoliko je pripremite jedan dan ranije.