Letnja beauty pravila koja važe i tokom jeseni

by | septembar 22, 2012

Sutra se i kalendarski opraštamo od leta, ali nas prema prognozama sunčani dani očekuju i u narednom periodu. Zato ne treba da se odričete ovih letnjih beauty navika. 

Zaštitite se od sunca. Iako su štetni sunčevi zraci najopasniji za vreme letnjih meseci, kožu treba zaštiti i u jesen. Nije obavezno da koristite kreme sa zaštitnim faktorom prečesto i u prevelikim količinama, ali se preporučuje da ih i dalje koristite.

Članak se nastavlja posle reklama

Jedite sezonske namirnice. Sezonsko voće i povrće obezbediće ti najbolje ukuse, mirise i prehrambene vrednosti. Možda je prošlo vreme lubenica, paradajza i krastavaca, ali zato su tu jabuke, brokoli i tikvice, koji su odlični za zdravu i lepu kožu.

Održavajte kondiciju. Ako tokom leta niste vežbali onoliko koliko ste želeli zbog previsokih temperatura, sada je pravo vreme da to nadoknadite.

Hidratacija je obavezna. Leti najčešće pijemo vodu u velikim količinama.Iako na jesen ne osećamo toliku potrebu za tečnošću, hidratacija organizma i dalje je veoma važna kako bi on pravilno funkcionisao.

Članak se nastavlja posle reklama

Vežbajte u vodi. Zatvoreni bazeni savršen su način da zadržite duh leta. Samo 30 minuta laganog i umerenog plivanja sagoreva do 230 kalorija! Pored plivanja, tu su i druge vežbe u vodi, poput akvaaerobika.

Negujte stopala. Leti mnogo više brinemo o stopalima jer su izložena pogledima drugih ljudi, ali zbog otvorene obuće i drugom spoljnim uticajima. Ali, ne zaboravite da je stopalima potrebna nega i u hladnijim danima.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: