Pita sa lisnatim testom

by | oktobar 3, 2012

Za šest osoba

POTREBNO JE:

  • 350 g lisnatog testa
  • 4 jajeta + jaje za premazivanje
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 200 g praške šunke
  • 150 g mladog sira
  • 3 mlada luka
  • 3 kašike ulja

PRIPREMA:

1. Marinirane šampinjone iseći na listove, mladi luk na kolutove, a sir izmrviti.
2. Lisnato testo istanjiti oklagijom u pravougaonik. Zatim ga uzdužno preseći napola da se dobiju dva pravougaonika (jedan treba da bude veći od drugog).
3. Dno i stranice uskog pravougaonog kalupa nauljiti i obložiti većom polovinom lisnatog testa tako da krajevi testa prelaze preko ivice.
4. Preko testa poslagati polovinu listova praške šunke, posuti mladim lukom i sirom pa razbiti presna jaja. Zatim poslagati listove preostale praške šunke i prekriti drugom polovinom lisnatog
testa. Krajeve testa odstraniti, a ivice slepiti.
5. Na gornjoj strani testa napraviti nekoliko otvora za paru. Pe.i u zagrejanoj rerni na 180° C dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: