Pica čamci od tikvica – najjednostavnije punjene tikvice koje ste ikada pravili
Pica čamci od tikvica su zaista najjednostavnije punjene tikvice koje ste ikada pokušali da napravite. Potrebno vam je samo 25 minuta za pripremu – idealno za ove vrućine!
Kada ja ovako toplo i kada zvezda nema nameru da prestane da prži, najveće mi je pitanje: šta kuvati? Apetit skoro da ne postoji u mojoj porodici, svi jedemo samo laku hranu i čini mi se da sam sve brze kombinacije sa tikvicama, patlidžanom i sirom već pravila (a leto ni do pola nije odmaklo). U potrazi za nekim receptom koji nam se već nije popeo na vrh glave, negde iz dubina interneta isplovili su pica čamci od tikvica. Probala sam i – oduševili smo se! Decu zaista podseća na picu, a mama je oduševljena jer je vreme pripreme kraće od pola sata. Što manje pred šporetom – to bolje!
Kako se prave pica čamci od tikvica?
Sama priprema ovako punjenih tikvica će vam oduzeti 25 minuta. Dobijate 4 porcije, ukupno 8 čamčića.
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika ulja
- 2 kašičice sitno iseckanog belog luka
- 1 ½ šolje paradajza isečenog na kockice
- 3 kašike narezanih crnih maslina
- 3 kašike sitno rendanog tvrdog sira, najbolje parmezana
- ½ šolje iseckanog delimično obranog sira
- 2 kašike tanko isečenog svežeg bosiljka
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
Priprema:
- Zagrejte rernu na 280 stepeni. Prerežite svaku tikvicu na pola po dužini. Izvadite sredinu, neka ostane oko centimetar mesa na kori.
- Polovinu mesa iz tikvica ćemo dalje koristiti, zato ih odložite sa strane. Pospiste čamčiće od tikvica na pleh obložen papirom i pecite da omekša 8 do 10 minuta.
- U međuvremenu, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sačuvano meso tikvice, luk i beli luk i dinstajte 3 do 4 minuta. Umešajte paradajz i kuvajte još oko dva minuta.
- Izvadite čamčiće iz rerne. Svaki napunite mešavinom povrća koju ste spremili u tiganju. Na vrh stavite seckani sir, zatim rendani i na kraju masline.
- Pecite čamce od tikvica dok sir ne porumeni, oko 5 minuta. Pospite bosiljkom i mljevenom crvenom paprikom.
Prijatno!
Video recept:
će vam pomoći da lakše napravite svoje prve pica čamce od tikvica.