Paprika u pavlaci – starinski recept koji oduševljava
Paprika u pavlaci je ukusna salata i stari recept koji ovoga leta spasavamo od zaborava. Pripremaju se za nekoliko minuta, a spremne su za upotrebu nakon 7 dana
Ova starinska salata ponovo je popularna leta 2024. jer je izuzetno osvežavajuća i laganog ukusa. Otkrijte kako se priprema paprika u pavlaci.
Da li je paprika zdrava?
Paprike su izuzetno zdrave zbog visokog sadržaja vitamina C, koji jača imunološki sistem i pomaže u borbi protiv infekcija. Takođe, sadrže antioksidante kao što su karotenoidi i flavonoidi, koji štite ćelije od oštećenja i smanjuju rizik od bolesti srca i raka. Paprike su niskokalorične, bogate vlaknima i mogu pomoći u održavanju zdrave težine.
Ovaj recept za paprike u pavlaci zdržava sve zdravtsvene prednosti svežeg povrća, ali morate obratiti pažnju na to da pavlaka može sadržavati značajne količine masnoća i kalorija.
Kako se pravi paprika u pavlaci?
Sastojci:
5 kg babure
2 velike kantice pavlake ili 900 grama sira i 450 grama pavlake
so
Priprema paprike u pavlaci:
- Operite baburu, uklonite peteljke i semenke
- Odsecite vrh baburama
- U svaku baburu ubacite pola kašike soli i ostavite ih zajedno u veliku vanglu najmanje 12 sati
- Nakon 12 sati paprike su otpustile vodu. Ocedite ih i spremne su za filovanje
- Napravite smesu od sira i pavlake ili koristite samo pavlaku. Filujte paprike iznutra
- Stavljajte paprike u staklene tegle ili plastične kantice. Sipajte sloj pavlake, pa poređajte paprike, pa opet sloj pavlake, pa opet paprike. Završavate slojem pavlake
- Stavite u frižider na 7 dana
Prijatno!
Paprika u pavlaci – video recept
Ukoliko prvi put pravite ovu zimnicu, od velike je pomoći uputstvo koje stiže od iskusnih domaćica. Pogledajte video.