Pripremite se na vreme: Koji dezen će vladati ove jeseni

by | jul 25, 2024
Pripremite se na vreme: Koji dezen će vladati ove jeseni

U leto, stilisti savetuju nošenje leoparda i zebre, ali sa dolaskom hladnog vremena moraćemo da „pripitomimo drugu životinju“. Koji dezen će vladati ove jeseni?

Kada su nam modne publikacije, modne analitičke platforme i stilisti govorili o globalnim trendovima 2024. godine, svi su se složili da će animal printovi biti glavni. I mnogima se to dopalo. Čak i oni koji većinu vremena nose osnovne stvari od glave do pete ponekad žele da isprobaju nešto spektakularnije. I komadi sa animal printom savršeno ispunjavaju ovu ulogu. Leopard, tigar, zebra i drugi dizajni koji repliciraju boje predatora ili jednostavno šarene životinje brzo su osvojili srca žena širom sveta.

Naravno, među takvim dezenima prednjačio je leopard. Cele zime i proleća nije mrdnuo sa trona. Pa i sada su društvene mreže pune stilizovanih odevnih kombinacija sa suknjama, haljinama, baletankama, pantalonama i aksesoarima sa ovim dezenom. Ali nedavno je zamenjen novim, koji će vladati ove jeseni.

Članak se nastavlja posle reklama

Koji dezen će vladati ove jeseni i zime

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zina Charkoplia (@zinafashionvibe)

U jesen 2024. dominantan print biće dezen zmije. Pre samo nekoliko sezona, oblačenje u „zmijski“ total look se smatralo bezukusnim, ali sada dizajneri podstiču pripadnice lepšeg pola da obuku ovaj print bukvalno od glave do pete. Mada, istini za volju, ne baš svi dizajneri – ima onih koji zmija dezen smatraju zastarelim. Tako da se treba voditi sopstvenim željama. Obucite se onako kako želite.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ako još niste spremni za tako moderne eksperimente, pokušajte da kombinujete animal prin komade sa osnovnim komadima koje imate u ormaru. Na primer, visoke čizme savršeno idu uz lepršavu običnu haljinu ili lepršavu suknju, kožni blejzer sa širokim ili ravnim farmerkama, spektakularne štampane pantalone sa belom „kancelarijskom“ košuljom i torbu sa bilo kojom kombinacijom. Glavna stvar je da ne preterujete: sva druga odeća u odeći treba da bude obični.

Članak se nastavlja posle reklama

Predmeti koji repliciraju boju gmizavaca lako se stilizuju na ženstvenije načine. Na primer, diskretna verzija haljine sa delikatnim gradijentom, upadljivim aksesoarima i jednostavnim cipelama biće pun pogodak.

Članak se nastavlja posle reklama

A za zabavu je prikladnija odvažnija opcija – „gola“ suknja sa gotovo nevidljivom imitacijom kože pitona, u kombinaciji sa osnovnim gornjim delom i cipelama na špic. Stepen zavodljivosti uvek možete smanjiti dodavanjem prevelike jakne muškog kroja ili grubih cipela – masivnih čizam ili mokasina sa četvrtastim vrhom na platformi.

Članak se nastavlja posle reklama

Ali ako se animal print ne uklapa u vašu garderobu, pokušajte da počnete sa malim detaljima – torbama i cipelama. Kada se spremate za posao, formalno odelo upotpunite štampanom torbom, a osnovnu midi haljinu kombinujte sa visokim kožnim čizmama u zmija dezenu. Takvi detalji će transformisati čak i najjednostavniji autfit.

Victoria Fox/shutterstock.com