Najpopularniji makeup trendovi koji su nas oduševili ovog leta

by | jul 30, 2024
Najpopularniji makeup trendovi koji su nas oduševili ovog leta

Najpopularniji makeup trendovi leta 2024. toliko su oduševili dame širom sveta, da će, najverovatnije, biti aktuelni i sledeće godine. 

Žive boje, topli slojevi rumenila, blistava koža – čini se da većina trendova šminke za leto 2024. crpi inspiraciju iz same sezone. Za početak, rumenilo odražava vreme provedeno u aktivnom životu pod suncem (bez obzira da li je sunce visoko na nebu ili zalazi iznad horizonta).

Šminkeri akcenat stavljaju na blistavu, negovanu kožu. To je preduslov da izgledate dobro i da šminka bude lepa. A ključna stvar je SPF! I to svi stalno ističu – i dermatolozi i šminkeri. A u nastavku ćete videti neke od najpopularnijih makeup trendova koji vladaju ovog leta.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su najpopularniji makeup trendovi leta 2024.

1. Senke „zalazak sunca“

Ombre rumenilo koje podseća na zalazak sunca je mešavina ružičaste, mandarine i koralne nijanse. Koje nijanse ćete vi odabrati, zavisi od ukusa, oblika lica i podtona kože. Ako vas mrzi da se igrate sa rumenilom, isprobajte gradijen u bojama zalaska sunca na kapcima.

2. Full Flush

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cosmopolitan UK (@cosmopolitanuk)

Članak se nastavlja posle reklama

„Prirodno rumenilo“ najaktuelniji je trend kada je šminka u pitanju ovog leta. Ovakva šminka momentalno će vas podmladiti – i to prilično. Birajte kremasta rumenila jer oponašaju teksturu kože i sa njima ćete lako postići taj priordni efekat.

3. Sjajne usne

Članak se nastavlja posle reklama

Letnje vreme i sjaj za usne su idealna kombinacija. Birajte sjajeve za usne koji imaju zaštitne i negujuće sastojke, kao što su: ulje jojobe, hijaluronska kiselina i vitamina E. Rezultat su mekane, glatke i hidrirane usne.

4. Maskara u boji

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najzabavnijih makeup trendova leta 2024. su fenomenalne maskare u boji. Koju ćete odabrati zavisi od ukusa i boje očiju. Nama se najviše dopadaju ljubičasta i plava.

5. Dolly Blush

Članak se nastavlja posle reklama

Modne piste i Sabrina Karpenter pokrenule su ovaj trend koji se fokusira na jagodice koje su istaknute rumenilom. Ružičaste nijanse su suptilno uklopljene prema slepoočnici i često usklađene sa karminom.

Tata Mamai/shutterstock.com