Moderne haljine koje se mogu (i treba) nositi sa ravnom obućom

by | jul 31, 2024
Moderne haljine koje se mogu (i treba) nositi sa ravnom obućom

Neke moderne haljine ne samo da mogu, već i treba da se nose sa ravnim cipelama, ravnim sandalama, baletankama ili japankama.

Kada govorimo o ženstvenosti, uvek zamišljamo da nosimo haljinu. Ranije su uključivale i štikle, ali u poslednjih nekoliko godina modni svet se promenio. Danas svaka žena želi da ostane moderna i elegantna bez žrtvovanja udobnosti.

U 2024. trendovi su usmereni na udobnost i praktičnost, što je važno za one koji više vole da nose ravnu obuću. Haljine uparene sa ravnim sandalama, patikama ili čizmama postaju sve popularnije. U nastavku ćete videti koje modele haljina treba mnositi sa ravnom obućom.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderne haljine koje se savršeno slažu sa ravnom obućom

1. Duga haljina ravnog kroja

Ove godine minimalizam nastavlja da zauzima vodeću poziciju u modnim trendovima, a midi i maksi dužine ne gube vodeće mesto. Jednostavne linije, čiste boje i odsustvo nepotrebnih detalja čine ove haljine univerzalnim. Opušteni stilovi ravnog kroja pogodni su za stvaranje stilskog i elegantnog autfita. Samo odaberite adekvatnu torbu i ostale aksesoare.

Šta tražiti? Letnju haljinu maksi dužine na tanke bretele uparite sa sandalama i japankama, a ravna haljina midi dužine će izgledati odlično u kombinaciji sa čizmama ili mokasinama. Takva haljina vizuelno izdužuje figuru čak i bez visokih potpetica, a pogodna je za sve tipove tela.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Mini haljine

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lisi (@its_l_i_s_i__)

Umesto totalnog oversize-a od glave do pete, u žensku modu vratile su se uske mini-haljine. Nema potrebe da ih se plašite – samo pravilno odredite svoju dužinu, glavna stvar je da se ne završava na najširem delu butine. Danas su u modi kratke trapezoidne haljine u stilu 60-ih, kao i retro haljine sa cvetićima i balon haljine. Kombinujte ih sa šiljastim baletankama, Meri Džejn cipelama, džokej čizmama i mokasinama.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Košulja haljina

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ANDY CSINGER (@andicsinger)

Ovo je najsvestraniji model u ženskoj garderobi, koji će uvek biti u modi. Podjednako je pogodan i za casual i za elegantan izgled. Kratke, bele košulja haljine su hit sezone, sjajno će izgledati uz naglašene baletanke, patike, sandale ili japanke.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Moderne haljine A-kroja

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@lolana_look)

Haljine A kroja u New Look stilu, koje je u modu uveo Christian Dior, imaju šarm i eleganciju. Naglašavaju struk ili ga vizuelno stvaraju tamo gde nema. Uz njih će odlično ići baletanke, cipele Meri Džejn ili jednostavne patike u osnovnim bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Heklana haljina

Nekada su ove haljine smatrane isključivo kao opcija za plažu i nosile su se samo preko kupaćeg kostima. Ali danas se nose svuda i u svim prilikama. Heklanje može vizuelno dodati volumen, pa za one koji žele da izbegnu neželjeni efekat, preporučujemo odabir proizvoda srednje veličine. Mini, midi, maksi dužina – izbor je vaš. Uparite heklane haljine sa japankama, sandalama i torbama od pletene slame.

6. Haljina sa volanima

Članak se nastavlja posle reklama

Haljine sa volanima ne samo da izgledaju romantično, već i opušteno. Zbog toga mogu da se nose i sa štiklama i sa patikama na platformi. Prilikom izbora haljine obratite posebnu pažnju na materijal – trebalo bi da bude lagan i prijatan za kožu. Trebalo bi da date prednost svili, šifonu ili tilu.

AnnaZhuk/gettyimages.com