Kako kombinovati srebrni i zlatni nakit ako želite da budete u trendu

by | avgust 1, 2024
Kako kombinovati srebrni i zlatni nakit

Jedno od zastarelih modnih pravila je „zabrana“ kombinovanja srebra i zlata. Kako kombinovati srebrni i zlatni nakit ako želite da budete u trendu?

Suprotno stereotipima, zlato i srebro ne samo da je moguće, već je i neophodno da se nose zajedno – poslednjih godina ovaj zanimljiv stilski spoj postao je jedan od najpopularnijih.

Kako kombinovati srebrni i zlatni nakit, i zašto to još uvek izbegavamo?

Ne postoji posebno pravilo koje zabranjuje takvu kombinaciju. Ranije su zlatni nakit mogli sebi da priušte samo bogati ljudi, koji su na sve načine pokušavali da istaknu svoj status. Nošenje srebrnog nakita uništilo bi njihovu reputaciju. Danas zlatni nakit nije pokazatelj bogatstva, mnogi od nas imaju modele od različitih metala. Istovremeno, srebrni mogu koštati nekoliko puta više.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove sezone nema potrebe da birate samo jednu dekoraciju od mnogih. Trend poslednjih nekoliko godina je mešanje i spajanje. Sastoji se od pravilnog i kompetentnog kombinovanja odeće, nakita, aksesoara a različitih stilova, tekstura i otisaka, koji na prvi pogled izgledaju nespojivo. Jedna od prvih koja je ovo koristila bila je glavna junakinja popularne serije „Seks i grad“, Keri Bredšo. Savršeno je kombinovala luksuzne dizajnerske predmete sa jednostavnim detaljima.

Kako pravilno mešati i uskladiti nakit od različitih metala?

Držite se doslednog stila kada birate dva različita metala. Na primer, nosite dva identična predmeta (zlato i srebro) iz iste kolekcije nakita u isto vreme. Često je isti model dostupan u nekoliko metala odjednom.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste smanjili vreme potrošeno na traženje i odabir nakita, napravite nekoliko sopstvenih kapsula za nakit. Za početak, možemo razlikovati dva osnovna: minimalistički i casual stil. To ćevam omogućiti brže i lakše stilizovanje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crona (@crooonaa)

Minimalistički stil je pogodan za poslovne sastanke, kancelariju u kojoj se poštuje kodeks oblačenja, kao i za one koji vole smiren izgled. Nakit ovog stila nije preopterećen kamenjem, štrasom i raznim bojama. Jednostavni komadi sa tankim linijama i glatkim prelazima savršeno će se uklopiti u ovu kapsulu.

Članak se nastavlja posle reklama

Birajte ogrlice, narukvice i minđuše geometrijskih oblika. Glavna odlika ovog stila je slojevitost nakita, u koji se savršeno uklapa kombinacija nakita od različitih metala.

Casual je jedan od najpopularnijih stilova, koji kombinuje individualnost i udobnost. U ovu kapsulu možete dodati upadljivi nakit različitih oblika i veličina. Velike broševe i prstenje, nakit sa različitim simbolima, komade sa velikim prirodnim kamenjem, kristalima, biserima… Kao i neobičnu kombinaciju materijala (na primer, dodavanje drveta, perja, tkanine, kože…).

Članak se nastavlja posle reklama

 O čemu još treba voditi računa prilikom kombinovanja nakita

Izaberite komad koji će biti glavni. Na primer, masivna srebrna narukvica sa mnogo šarma može se kombinovati sa klasičnim zlatnim prstenom sa malim kamenom. Njegovu boju treba kombinovati sa celokupnom šemom boja nakita). Ili, obratno, elegantna srebrna narukvica ili tanak lanac dobro će se slagati sa zlatnim prstenom s velikim kamenom.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete nositi nekoliko lančića i narukvica različitih dužina i debljina odjednom. Ako nosite klasični sat sa metalnim kaišem, onda je prihvatljivo kombinovanje sa narukvicom od drugog metala. Važno je da narukvica ima strog geometrijski oblik.

Nemojte se ograničavati samo na dva metala. Istovremeno, možete kombinovati nakit od nekoliko metala, poštujući gore navedena pravila. Zlato može biti roze ili belo. Ovo poslednje će se povoljno kombinovati sa srebrom. Ovaj sastav se može razblažiti trećom vrstom metala, na primer, ružičastim zlatom.

Članak se nastavlja posle reklama

Najpopularnije pitanje o kombinaciji zlata i srebra je da li je moguće nositi prstenje od različitih metala na istoj ruci? Naravno! Ali ne bi trebalo da kradu pažnju jedni od drugih. Jednostavna venčana burma može se nositi sa velikim i upadljivim srebrnim prstenom. Ako, naprotiv, verenički prsten ima veliki kamen, onda izaberite skromniji srebrni prsten (što jednostavniji – to bolje).

Sofia Zhuravets/gettyimages.co.uk