Špagete sa tunjevinom i povrćem: Zdrav i preukusan ručak

by | avgust 2, 2024
Špagete sa tunjevinom i povrćem: Zdrav i preukusan ručak

Toliko volimo špagete da bismo ih jeli svaki dan, zato i imamo bezbroj odličnih recepata. Danas spremamo preukusne špagete sa tunjevinom i povrćem. 

Odlična stvar sa špagetama, osim što su toliko ukusne, jeste to što ih možete napraviti na bukvalno bezbroj načina. Posne, mrsne, sa povrćem, sa svim vrstama mesa… Šta imate u frižideru, to možete da iskoristite. Savršen obrok spreman za manje od pola sata.

Kako se pripremaju špagete sa tunjevinom i povrćem

Ako vam fali ideja za pripremu špageta sa tunjevinom ( većina nas „vrti“ par omiljenih recepata), tu je internet – riznica fantastičnih recepata. Mi volimo kratke video recepte sa TikTok-a. Među klasičnim receptima za špagete, tu možete naći i gomilu originalnih. Jedan od zanimljivih recepata, koji ima skoro milion i po pregleda na ovoj društvenoj mreži je i sledeći recept:

@tukayocookingDinner date idea. Tuna pasta♬ original sound – Tukayo Cooking

A u nastavku sledi recept koji mi koristimo za pripremu špageta sa tunjevinom i povrćem. Osim paprike, paradajza i crvenog luka, možete dodavati i ostalo povrće po želji. Tikvice, kukuruz šećerac, grašak, patlidžan…

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za špagete sa tunjevinom i povrćem

Sastojci:

  • 1 pakovanje špageta
  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 crvena paprika babura
  • 1 veći paradajz
  • 1 kašika ulja
  • malo origana
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Skuvati špagete u ključaloj slanoj vodi, a potom ih ocediti, isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocede.
  2. U međuvremenu zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i propržiti crveni luk isečen na rebarca, dok ne postane staklast.
  3. Dodati papriku isečenu na kockice i dinstati dok ne omekša. Zatim dodati oljušten i sitno isečen paradajz. Začiniti i dinstati dok se ne zgusne.
  4. Skloniti sa šporeta i dodati oceđenu tunjevinu. Promešati. U to ubaciti oceđene špaget i lagano promešati.
  5. Servirati špagete i posuti ih svežim listićima bosiljaka i parmezanom (po želji). Služiti toplo.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
Lilechka75/gettyimages.co.uk