6 najboljih makeup izgleda za žene u četrdesetim

by | avgust 5, 2024
šminka za oči za žene u četrdesetim

Način na koji se šminkamo mnogo govori o nama i ponekad može da ima kontra efekat ukoliko nesvesno ističemo pogrešne stvari. Evo kakva šminka za oči za žene u četrdesetim treba da bude.

Naravno, ne postoje striktna pravila šta „smete“ ili „ne smete“ da nosite kada napunite određeni broj godina. Šminka je oblik samoizdražavanja, ali je trik da naučite šta vam najbolje stoji i šta je ono što će istaći vaše prirodne kvalitete. Ovi trikovi za šminku u četrdesetim će vam sigurno biti dobre smernice.

Šminka za oči za žene u četrdesetim: Saveti koji će vas podmladiti

Koristite svetlucave senke

Jedna od najvećih grešaka koje žene čine kada stavljaju svetlucavu senku previsoko iznad nabora. Ovakav tip senki može naglasiti bilo koju teksturiranu kožu, pa je najbolje da ga stavite tamo gde je koža manje teksturisana. Tačnije, najbolje bi bilo da ovakav tip senke stavite na kapke kao akcentni deo izgleda ili da ih iskoristite kao lagani ajlajner.

Članak se nastavlja posle reklama

Istaknite unutrašnji ugao

Možete istaknuti i unutrašnji deo očiju kao što biste na primer naglasili jagodice. To naravno ne mora da bude ništa dramatično, već je dovoljno da suptilnim nijansama naznačite unutrašnjost oka. Na primer, šampanj nijansa zaista može da učini mnogo, naročito ako imate plave oči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aliza Churba (@makeupbyalizac)

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite razne boje za smokey eye

Kada je šminka za oči za žene u četrdesetim u pitanju, smokey eye je sigurno jedan od najklasičnijih načina šminkanja. Međutim, tamne boje nisu jedina opcija za to. Možete iskoristiti bilo koju nijansu, ali je važno da su najtamnije nijanse u korenu smokey eye šminkanja. Pastelne nijanse, boja lavande ili suptilnije smeđe mogu da izgledaju savršeno.

Članak se nastavlja posle reklama

Tamne senke koristite samo ispod pregiba

Takođe, preporučljivo je da tamne nijanse stavljate ispod pregiba, naročito ako se odlučite za smokey eye. Ovo može biti rešenje samo u slučaju da nemate suvu kožu bez teksture jer će ovaj način šminkanja takođe skrenuti pažnju na strukturiranu kožu. Dobar primer ovaj makeup Viktorije Bekam.

šminka za oči za žene u četrdesetim

Članak se nastavlja posle reklama

Skratite „mačje oko“

Ukoliko volite da koristite ajlajner, onda je „mačje oko“ sigurno nešto sa čim ste već upoznati. Međutim, sada bi bilo bolje da dužina krila bude malo kraća. Ovo će sprečiti privlačenje pažnje na linije oko očiju. Da biste uspešno napravili ovaj izgled, prvo napravite oblik senkom. Nacrtajte liniju, a potom pređite preko nje ajlajnerom.

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka za oči za žene u četrdesetim zahteva balans

Manje, može biti više kada je šminka za oči u pitanju. Ključ je uravnotežiti izgled očiju sa ostatkom lica, naročito ako imat svetlu kožu i plave oči. Možete dodati veštačke trepavice i naglasiti obraze kremastim rumenilom. Takođe, smeli karmin u bilo kojoj nijansi može biti veoma efektan.

 

Olga Chetvergova/ Getty Images Plus, Gregg DeGuire / Stringer/GettyImagesEnteratinment