Glavni modni trendovi za jesen i zimu 2024: Suknja do kolena, krzno

by | avgust 5, 2024
Glavni modni trendovi za jesen i zimu 2024: Rukavice, suknja do kolena, krzno

Ako vas interesuju glavni modni trendovi za jesen i zimu 2024, na pravom ste mestu. Prikupili smo za vas najvažnije trendove. 

Kolekcije jesen-zima 2024 primetno se razlikuju od prethodnih sezona: diskretne su, umereno seksi, elegantne i ženstvene. I ovo je, možda, glavni trend današnjice. Svet je umoran od oversize garderobe i futurizma, tako da trendovi prošlih godina postepeno ustupaju mesto klasici. Šta nas je oduševilo i na koje trendove treba obratiti pažnju – saznaćete u nastavku.

Modni trendovi za jesen i zimu 2024: Klasika se vraća na velika vrata

1. Rukavice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj dodatak postao je najmoderniji na modnoj pisti – i videli smo različite varijacije. Neki brendovi su se opredelili za visoke mrežaste komade, drugi za osnovnu trikotažu, dok su drugi poput Miu Miu ili Carvena stvorili grubi kontrast stilizujući pletene i prozirne haljine i suknje čvrstim, kožnim rukavicama.

2. Prozirna odeća

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATLEIN (@atleinparis)

Provokativna, seksi, moćna, senzualna i atraktivna – upravo tako modni dizajneri sve češće predstavljaju žene na modnoj pisti, zbog čega kreiraju prozirne haljine u stilu donjeg veša koje će uskoro postati naša svakodnevna garderoba. Ako su ih ranije devojke nosile samo na crvenom tepihu Oskara ili Filmskog festivala u Kanu, sada modne ikone samouvereno pokazuju svoja tela na zabavama ili večerama sa prijateljima.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Zelena boja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUCCI (@gucci)

Neočekivana boja za sve u novoj sezoni bila je zelena, koja se najčešće viđala na modnoj pisti u Milanu. Globalni brendovi su dali prednost prigušenim nijansama: kaki, ​​menta, močvarna i vintage zelena. To nisu samo haljine, trikotaža ili aksesoari, već i gornja odeća, šeširi i satenske cipele

Članak se nastavlja posle reklama

4. Suknja do kolena

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Suknje do kolena jedan su od glavnih modnih trendova za jesen i zimu 2024. Možete ih nositi uz uske kardigane, pripijene košulje i skraćene prsluke. Trebalo bi da budete inspirisani revijama Prada, Blumarine, Chanel.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Slim fit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Kao što smo rekli na početku, globalni brendovi se vraćaju svojim korenima i na modnoj pisti predstavljaju uklopljene, ženstvene siluete na haljinama, sakoima, kaputima i košuljama. Međutim, sve takve stvari imaju istu karakteristiku – napravljene su od gustog materijala. Ako nosite tanku odeću, ona će najverovatnije izgledati neuredno i vulgarno, što se dogodilo sa mnogim trendovima iz 2000-ih.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Krzno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Nemoguće je zamisliti sezonu jesen-zima bez krzna – svake godine ga je sve više na modnoj pisti. Ako su raniji dizajneri u svojim kolekcijama predstavljali samo bunde i kapute od ovčije kože, sada su torbe, cipele, haljine, suknje i jakne ukrašene dugim ili kratkim krznom.

7. Hulahopke u boji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIVIENNE TAM (@viviennetam)

Članak se nastavlja posle reklama

Prošle jeseni, devojke širom sveta počele su da kupuju crvene hulahopke. Stilisti nisu predviđali sjajnu budućnost trendu, jer je ovih šarenih hulahopki bilo previše. Međutim, dizajneri nas i dalje podstiču da se prepustimo ovom trendu. U modi nisu samo crvene hulahople, već i žute, zelene, bele, bordo, ljubičaste.

Francois Durand, Cristy Sparow/Getty Images Entertainment