3 glavna razloga zašto muškarci varaju žene

by | avgust 5, 2024
3 glavna razloga zašto muškarci varaju žene

Da li vas zanima zašto muškarci varaju žene i traže nešto sa strane? Naučnici su odlučili da razmotre ovo pitanje i došli su do veoma zanimljivih zaključaka.

Prvo, suprotno izjavama poznatog pisca Frederika Begbedea, ljubav traje ne tri, već četiri godine. Meksički naučnici su do ovog zaključka došli nakon što su sproveli studiju i proučili odgovore partnera koji su bili u dugogodišnjoj vezi. Tokom ovog eksperimenta, stručnjaci su otkrili da je ljubav privremeno ludilo i da ima tendenciju da se završi.

Istraživači ističu da je potrebno razlikovati simpatiju, naklonost, seksualnu privlačnost i, zapravo, samu ljubav. Pored toga, tokom samih početnih faza zaljubljivanja, ljudski mozak proizvodi posebna hemijska jedinjenja koja aktiviraju delove mozga odgovorne za emocije. Kao rezultat toga, ljubavnici ne mogu razmišljati ni o čemu drugom osim o svom predmetu obožavanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, ovo stanje ne može trajati večno i, prema rečima stručnjaka, nestaje posle tačno četiri godine. Dakle, čak i najromantičnija osećanja imaju svoj rok trajanja…

Naučnici identifikuju tri glavna razloga zašto muškarci varaju žene

1. Radi se o njemu

Psiholozi ističu da je priroda muškarca takva da mu jedna partnerka nije dovoljna. A ako neki muškarci uspeju da se izbore sa svojim instinktima i ostanu verni svojoj dami dugi niz godina, onda drugi ne vide ništa loše u tome da ponekad provode vreme sa drugim ženama. Osim toga, možda jednostavno nema dovoljnu količinu (ili kvaliteta) seksa sa vama, adrenalina ili avantura. To je upravo ono što će tražiti na drugom mestu.

2. Radi se o vama

Razmislite o tome, možda ste prestali da gledate na svog izabranika kao na heroja koji je nekada osvojio vaše srce, a sve njegove postupke sad uzimate zdravo za gotovo. Osim toga, često dozvoljavate da bude kritikovan ili ismevan (u javnosti, pred prijateljima, privatno).

Članak se nastavlja posle reklama

Stručnjaci uveravaju da muško strpljenje nije beskrajnoo i što duže ignorišete njegove potrebe i hladno se ophodite prema njemu, on će se brže odlučiti da prevari. Jednostavno zato što želi da se ponovo oseća potrebnim i poželjnim. Pored toga, sve postaje dosadno, tako da nova osoba može da ga gurne u nepromišljene akcije.

3. Jednostavno se zaljubio

Dešava se da se muškarac, iako se vezao za suprugu, istinski zaljubi u drugu ženu. I da shvati da je to u stvari ljubav njegovog života. Ta druga osoba ne mora da bude ni lepša, ni zgodnija, niti mlađa od njegove trenutne partnerke. Ali ima ono nešto što mu nedostaje.

Članak se nastavlja posle reklama
crossstudio/gettyimages.co.uk