Šta treba češće da govorite partneru: Držaće vas kao malo vode na dlanu

by | avgust 7, 2024
Šta treba češće da govorite partneru: Držaće vas kao malo vode na dlanu

Dela govore više od reči, ali verbalni izrazi ljubavi takođe igraju važnu ulogu u odnosima. Šta treba češće da govorite partneru ako želite da poboljšate odnos? 

Svi smo različiti i gradimo romantične odnose prema jedinstvenom scenariju. Pa ipak, postoje određene smernice po kojima možete razumeti u kom pravcu se krećete vi i vaš partner. Svi volimo kada nas neko podržava. Ako želite da vas muškarac drži kao malo vole na dlanu, samo češće izgovarajte fraze koje slede u nastavku ovog članka.

Šta treba češće da govorite partneru ako želite da poboljšate odnos

1. „Prihvatam te takvog kakav jesi“

Sećate li se epizode ​​Seks i grad u kojoj je Šarlot mazila Treja po ruci kada je želela da se ponaša onako kako je ona želela? Bez takvog „nagoveštaja“ nije mogao ni da je zaprosi… Odnos para u celini sastojao se od nesporazuma i večitih pokušaja da promene jedno drugo, što ih je na kraju (između ostalog) i uništilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada istinski volimo i cenimo partnera, pravimo kompromise i trpimo njegove mane. Apsolutno svi ih imaju, tako da nema smisla tražiti idealnu srodnu dušu ili težiti da je kreirate za sebe.

2. „Srećana sam pored tebe“

Povratna informacija je neophodna ne samo za kompanije koje pružaju usluge, već i za sve nas. Sjajno je kada vidite iskren osmeh voljene osobe, sjaj u očima, njegovu brigu i ljubav u njegovim delima i postupcima. Ali zašto ne biste poboljšali efekat izražavanjem svojih osećanja rečima?

Tako je jednostavno, a toliko moćno. Ljudima je mnogo lakše da izraze negativne emocije, a kada treba izreći pohvalu tu se mahom suzdržavamo. Ako želite da poboljšate odnos sa partnerom , češće mu govorite koliko se dobro, prijatno i smireno osećate pored njega.

Članak se nastavlja posle reklama

3. „Verujem ti“

Poverenje je temelj čvrstih i harmoničnih odnosa. Ako imate partnera kojem možete sve da kažete i na kojeg možet da se oslonite u svakom trenutku, vi ste srećna žena. I bilo bi lepo da to što osećate i kažete partneru. „Verujem ti“ je rečenica koja će mu mnogo značiti i inspirisati ga još više da vam ugodi.

4. „Hajde da razgovaramo o tome šta želimo od veze“

„Voleti ne znači gledati jedno u drugo. Voleti znači gledati zajedno u istom pravcu.” Verovatno ste čuli ovu popularnu frazu iz dela Antoana de Sent Egziperija „Zemlja ljudi”. Ponekad potpuno različite prirode žive zajedno mnogo srećnih godina, dok se „blizanci” odvajaju nakon nekoliko meseci.

Članak se nastavlja posle reklama

Prava ljubav zaista ne trpi spekulacije i razjedinjenost, ali joj različiti karakteri i temperamenti nimalo ne smetaju. Ključ čvrstog odnosa je otvorenost i zajednički ciljevi, pa stručnjaci uvek savetuju da bez oklevanja razgovarate o svojim očekivanjima i razmišljanjima o budućnosti sa voljenom osobom.

5. „Rado ću ti pomoći“

Kada je voljena osoba tužna, povređena, zabrinuta ili uplašena, partner ne može da zatvori oči pred takvim stanjem i da mirne duše ode da gleda film. Ili da se udubi u čitanje knjige u susednoj prostoriji. Izjavom o svojoj spremnosti da pomognete u prevazilaženju poteškoća, svojoj drugoj polovini dajete poverenje u sebe i svoje sposobnosti. Čak i ako se problem ne može rešiti, mnogo je lakše ako se sa njim suočite u zagrljaju voljene osobe, nego ako ste prepušteni sami sebi.

Članak se nastavlja posle reklama
PeopleImages/gettyimages.co.uk