Kako konturisati nos pomoću šminke da bi izgledao uži i manji

by | avgust 9, 2024
Kako konturisati nos pomoću šminke: Korak po korak

Ako se pitate kako konturisati nos pomoću šminke, pripremili smo vam detaljan vodič. Saznajte kako to rade vrhunski šminkeri. 

Kada je u pitanju konturisanje, često se najviše govori o jagodicama i vilici. Ali konturisanje nosa je podjednako važno, naročito ako želite da on izgleda tanji. „U zavisnosti od tehnike, konturisanje može smanjiti nos, učiniti ga kraćim ili generalno vizuelno promeniti oblik“, objašnjava šminkerka Sarah Biggers-Stewart.

To je odlična opcija za sve koji žele da koriguju oblik nosa bez trošenja mnogo novca i bez podvrgavanja estetskim zahvatima. I dok se može činiti da je to tehnika koju je najbolje prepustiti profesionalcima, konturisanje nosa zapravo je iznenađujuće jednostavno. A u nastavku ćete saznati kako se to radi.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako konturisati nos kao profesionalac

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@_carlianncox_)

1. Prvo nanesite svetlije tonove

Boje konture (koje su tamnije, više senke) se obično uparuju sa svetlijim nijansama preko markera ili korektora. Kontrast dodaje dimenziju i daje prirodniji rezultat. Kada je nos u pitanju, poznati šminker Tomy Rivero preporučuje da prvo primenite svetliju boju.

„To će vam dati bolju ideju o tome gde tačno da unesete senčenje“, objašnjava on, dodajući da ga treba primeniti direktno niz nos. Za ovo možete koristiti ili hajlajter ili korektor. Izaberite nijansu koja je nekoliko nijansi svetlija od boje vaše kože.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Pažljivo odaberite boju konture

„Potražite proizvod koji je posebno napravljen za oblikovanje, a ne bronzer, koji može biti previše topao. Konturni proizvodi obično imaju neutralniji, sivi ton, tako da preciznije repliciraju izgled senke“, napominje Sarah Biggers-Stewart.

Takođe je važno: „Ne bi trebalo da bude svetlucanja ili sjaja“, dodaje šminkerka Lori Leib. Na kraju, potražite proizvod koji ima uži vrh. Proizvodi koji imaju veći vrh nisu pogodni za preciznu aplikaciju koja je neophodna kada konturišete nos.

Članak se nastavlja posle reklama

3.  Konturišite nos

Da biste nos vizelno učinili užim, treba da nanesete prozvod za konturisanje na obe strane nosa. „Počnite od osnove obrva i spustite se prema vrhu“, savetuje Leib. Možete ga nacrtati u pravoj liniji, iako ona predlaže mapiranje oblika malim tačkama ili crticama, a zatim ih povezati da formiraju liniju za veću preciznost.

I za vašu informaciju, „Što su dve linije bliže jedna drugoj, nos će izgledati tanji“, kaže šminkerka. Želite da vam nos izgleda kraći? Leib predlaže dodavanje malo proizvoda za konturisanje duž vrha.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Blendajte, blendajte, blendajte—a zatim još malo blendajte

„Nije dobro ako se vide linije konturisanja“, ističe Biggers-Stewart. Njen trik: Koristite malu, pahuljastu četku da biste izgladili sve linije po kojima crtate, krećući se u malim krugovima dok se sve u potpunosti ne stopi.

„Možete učiniti da krajnji rezultat izgleda još besprekornije dodavanjem čiste podloge na vlažni sunđer za šminkanje i lagano ga nanesite preko celog nosa“, sugeriše Rivero. To je lak način da spojite sve proizvode i boje zajedno, osiguravajući da sve izgleda izuzetno prirodno, objašnjava šminker.

Članak se nastavlja posle reklama
puhhha/gettyimages.co.uk