Retrogradni Merkur se vraća u Lava: Najviše će uticati na ova 4 znaka

by | avgust 13, 2024
retrogradni-merkur-u-lavu-u-avgustu-2024

Retrogradni Merkur u Lavu od 14. avgusta 2024. najviše će imati uticaja na ova četiri pripadnika Zodijaka.

Retrogradni Merkur u Lavu mnogima bi mogao doneti neograničeni haost. Manje-više mnogi će ga nekako prebroditi, ali će ova retrogradnost najviše pogoditi četiri horoskopska znaka.

Retrogradni Merkur u Lavu od 14. avgusta 2024.

Ovo je najstrašnije doba godine, jer je retrogradni Merkur na putu da podgreje dramu ovog leta. Iako će svi verovatno imati bar jedno ili dva zbunjujuća iskustva, četiri horoskopska znaka će biti najviše pogođena retrogradnim Merkurom tokom avgusta 2024. Iako nije smak sveta – nije ni jednostavna stvar.

Članak se nastavlja posle reklama

Od 14. avgusta, retrogradni Merkur će promeniti brzinu kada ponovo uđe u Lava, fiksni vatreni znak strasti, kreativnosti i tvrdoglavog samoizražavanja. Uopšteno govoreći, ovo bi moglo dovesti do toga da vaš egocentrični um krene u hiperpogon, pa zapamtite da ne shvatate sve lično. Ovo se odnosi na sve znake horoskopa. To bi takođe moglo dovesti do gordih impulsa koji će vas dovesti do najgorih zaključaka i pogoršati stvari. Kada ste u nedoumici, dajte sebi vremena da razradite situaciju pre nego što učinite bilo šta nepromišljeno. Ali, na udaru ove planete posebno će se naći ova četiri znaka.

Retrogradni Merkur u Lavu najviće će uticati na ove znake

Retrogradni Merkur završava 28. avgusta, stacioniran direktno na 21 stepen Lava. Ako ste jedan od ovih horoskopskih znakova, evo šta možete da očekujete od predstojećeg retrogradnog Merkura:

Blizanci

Merkur takođe vladajuća planeta Blizanaca. Šta god da se desi Merkuru, dešava se i vama. Kada Merkur ponovo uđe u vašu treću kuću komunikacije 14. avgusta, to bi moglo povećati šanse za neugodan razgovor, neočekivana odlaganja i društvene sukobe u vašem unutrašnjem krugu. Ovo je prilika da ponovo razmislite o načinu na koji iznosite svoje stavove i kako donosite prebrzo zaključke. Ne pokrećite priče ako niste sigurni u sve pojedinosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Lav

U poslednje vreme ste se intenzivno zabavljali sa Plutonom u Vodoliji koji se suprotstavlja vašem horoskopskom znaku. To izaziva duboko ukorenjene tenzije i tera vas da transformišete svoj život, što je jedna od najtežih stvari na svetu. Ovaj retrogradni Merkur vam jednostavno pokazuje drugi način da stignete tamo.

Od 14. avgusta retrogradni Merkur će vas još više pogoditi kada ponovo uđe u Lava. Zbog toga možete da se osećate zbunjeno ili nesigurno u sebe, pa se uverite da znate gde se nalazite pre nego što preduzmete drastične mere. Ova retrogradnost bi takođe mogla da vas natera da ponovo razmislite o svom izgledu, ali budite oprezni da trajno promenite svoj izgled na privremeni hir. Ali ako ipak odlučite da to uradite, pa šta? Punk rock!

Članak se nastavlja posle reklama

Devica

Za vas, retrogradni Merkur može da se oseća kao udarac u stomak. Na kraju krajeva, Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da ste posebno podešeni na njena kretanja i fluktuacije. Međutim, ovog puta retrogradni Merkur nije šala. U stvari, to bi mogao biti jedan od najstresnijih retrogradnih Merkura koje ste ikada imali.

Kada Merkur ponovo uđe u Lava 14. avgusta, to bi moglo da pokrene nevidljive energije u vašoj 12. kući podsvesti. Ko ste ispod maske koju nosite mogao bi da izbija kroz površinu na način koji se ne može zanemariti. Možda se plašite sopstvene istine. Vaši tajni obožavaoci konačno bi mogli da izađu na videlo, ali nećete baš biti oduševljeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Vodolija

Ova retrogradnost bi vas mogla odvesti na mračno mesto, ali vam nisu stranci bolni aspekti života. U stvari, otkako je Pluton ušao u Vodoliju, prolazili ste kroz krajeve i nove početke, a ima još dvadeset godina da ova transformacija bude potpuna. Ova retrogradnost će vas naterati da sagledate stvari iz novog ugla, pa čak i ako vam je neprijatno, neophodno je.

Kada retrogradni Merkur ponovo uđe u Lava 14. avgusta, osetićete efekte na više fizičkom nivou. Kako se ova retrogradnost manifestuje u vašoj sedmoj kući partnerstva, to bi moglo dovesti do toga da se ponovo povežete sa ljudima iz vaše prošlosti. Ovo je sjajan trenutak za resetovanje uslova veze, bilo da je to sa nekim sa kim radite, nekim koga volite ili čak nekim koga mrzite.

Članak se nastavlja posle reklama
Siarhei Khaletski / gettyimages.com