4 tipa ženskog orgazma za koje treba da zna svaka od nas

by | avgust 13, 2024
Tipovi ženskog orgazma

Verovatno ne postoji žena na svetu koja ne uživa u orgazmima. Međutim, da li znate koji tipovi ženskog orgazma postoje?

Orgazam možete postići na više načina i svaki od njih je različit. On može biti klitoralni, vaginalni, cervikalni ili mešavina sva tri. Uz to, vaše genitalije nisu jedina opcija kada je u pitanju postizanje orgazma.

Koji tipovi ženskog orgazma postoje?

Ženski orgazam podrazumeva bilo koju vrstu orgazma koji se odnosi na vulvu i vaginu. Međutim, postoji još nekoliko načina na koje možete da doživite orgazam. Evo koje vrste postoje.

Članak se nastavlja posle reklama

Klitoralni orgazam

Direktna ili indirektna stimulacija klitorisa može dovesti do orgazma. U ovom slučaju, intenzivan osećaj se javlja u klitorisu. Vaši prsti, dlan ili mali vibrator mogu pomoći da doživite ovaj tip orgazma. Uverite se da je klitoris vlažan i počnite da nežno trljate gore-dole, kružnim pokretima ili sa jedne strane na drugu. Kako se osećaj pojačava, pritisnite prstima još jače kako biste pojačali zadovoljstvo.

Tipovi ženskog orgazma: Vaginalni orgazam

Iako malo ljudi može da postigne orgazam samo uz vaginalnu stimulaciju, ništa ne škodi da probate. Ako to možete da ostvarite, pripremite se za intenzivan orgazam koji se može osetiti duboko u vašem telu. Reč je o A tački koja se nalazi na prednjem vaginalnom zidu. Prsti ili igračka bi trebalo da vam pomognu. Da biste stimulisali A tačku, fokusirajte pritisak na prednji zid vagine dok klizite prstima ili igračkom unutra i van. Držite se pritiska i pokreta koji vam najviše prijaju i pustite da zadovoljstvo raste.

Cervikalni orgazam

Tipovi ženskog orgazma mogu biti različiti, a kod cervikalnog orgazma u pitnju je grlić materice. Ovakav orgazam dovodi do opuštanja celog tela koji može da pošalje talase peckavog zadovoljstva od glave do nožnih prstiju. Međutim, kod nekih ovo može da traje prilično dugo. Važno je da budete opušteni i uzbuđeni. Iskoristite maštu, igrajte se sa klitorisom ili pustite partnera da se igra.

Članak se nastavlja posle reklama

Grlić materice je u stvari donji kraj vaše materice, pa dostizanje do njega podrazumeva dubok prodor. Doggy poza omogućava duboku penetraciju, pa pokušajte da budete na sve četiri sa prodornom igračkom ili partnerom. Počnite polako, postepeno napredujući sve dublje dok ne nađete dubinu koja vam odgovara.

Kombinovani orgazam

Ovaj tip orgazma se može desiti ako istovremeno stimulišete i vaginu i klitoris. U ovom slučaju ćete doživeti snažan vrhunac koji možete osetiti i iznutra i spolja. Koristite obe ruke da udvostručite zadovoljstvo ili kombinujte prste i seksualne igračke. Postoje vibratori koji istovremeno mogu da stimulišu i klitoris i vaginu i savršeni su za postizanje kombinovanog orgazma.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta se dešava u telu kada doživite orgazam?

Svačije telo je drugačije, pa tako i orgazmi. Neki tipovi ženskog orgazma su intenzivniji od drugih i neki traju duže. Međutim, ono što se događa jeste:

  • Vagina i materica se brzo skupljaju
  • Doživljavate nevoljne kontrakcije mišića u drugim delovima tela kao što su stomak i stopala
  • Puls i disanje se ubrzavaju
  • Krvni pritisak se povećava
  • Mogli biste osećati iznenadno olakšanje napetosti ili čak ejakulirati.

U svakom slučaju, postoje i erogene zone koje mogu da vam pomognu da postignete orgazam. Osim ovog ženskog orgazma koji se tiče vagine i vulve, možete dostići i analni orgazam ili čak orgazam stimulacijom bradavica. Dakle, najbolje bi bilo da se prepustite istraživanju i da se opustite kako biste pronašli najbolji način opuštanja.

Članak se nastavlja posle reklama
egorr/GettyImagesPlus