Ne dopustite da vam ruke izgledaju staro: 7 grešaka u nezi noktiju koje prave žene u pedesetim

by | avgust 14, 2024
greške u nezi noktiju zbog kojih ruke izgledaju staro

Greške u nezi noktiju mogu da učine da vam ruke izgledaju staro i da odaju vaše godine. Izbegnite ih!

Sa godinama se menja stanje ne samo kože i kose, već i noktiju. Nokti postaju krhkiji i lomljiviji, pa je nakon 50-te godine važno pažljivo brinuti o rukama.

Kako starite, vaši nokti mogu promeniti boju. Iako je to prirodan deo procesa starenja, trebalo bi da budete posebno oprezni ako se pojave žutilo noktiju ili pruge (crvene ili tamnožute) na noktima. Ovi problemi mogu signalizirati gljivičnu infekciju ili druga zdravstvena stanja, pa je najbolje da se konsultujete sa svojim lekarom.

Članak se nastavlja posle reklama

Greške u nezi noktiju zbog kojih ruke izgledaju staro:

Ruski manikir

Ruski manikir je popularan, trebalo bi da ga se odreknete kada dođete do pedestih i do perioda peri i menopauze. On podrazumeva upotrebu aparata koji nisu nežni prema noktima. Bolje je da se opredelite za klasičan manikir. Takođe, smanjite upotrebu gel laka.

Nedostatak vitamina

Glavni razlog slabih i lomljivih noktiju je nedostatak vitamina u organizmu . Zato je najbolje da se konsultujete sa lekarom koji će vam reći koje mikroelemente treba da uzimate da biste održali zdrave nokte posle 50-te.

Loš manikir tehničar

Možda ste zadovoljni kako vam nokti izgledaju nakon manikira, ali – da li su oni zaista zdravi? Jako je važno da poverite svoje nokte nekome ko podjednako vodi računa o jačini i zdravlju noktiju inače će vam ruke izgledati jako loše kako budete starile.

Članak se nastavlja posle reklama

Loše urađen kućni manikir

Mnoge žene su sigurne da je poseta salonu za nokte gubljenje vremena i da možete sami da uradite manikir, jer kod kuće imate sve što vam je potrebno: makaze i turpiju za nokte. Nažalost, to često dovodi do problema kao što su odsecanje uglova nokta, oštećenje zanoktice i još mnogo toga.

Pogrešna krema za ruke

Greške u nezi noktiju uključuju i tip kreme za ruke koju koristite. Što se tiče kreme za ruke – u zimskoj sezoni potrebna je gušća i hranljivija krema, koja ne samo da će hidratizirati kožu, već je i omekšati, zaceliti pukotine koje mogu nastati zbog vetra i mraza. Korišćenje bogate kreme u toplijim godišnjim dobima može izazvati značajan rast zanoktica. Zbog toga se preporučuje upotreba proizvoda svetlije i bestežinske teksture koji će hraniti kožu, čineći je svilenkastom.

Članak se nastavlja posle reklama
Zanemarivanje kože ruku

Takve procedure uopšte nisu luksuz, već su neophodne za održavanje zdravlja i lepote kože, pa ne zaboravite na njihovu redovnost. Određene tehnike pomažu da pažljivo negujete nežnu i osetljivu kožu ruku i održavate je u odličnom stanju.

Gel lak lošeg kvaliteta

Nekvalitetni gel lak može uništiti vaše nokte. Glavno pravilo je da se pobrinete da vaš tehničar koristi premaz bez štetnih hemikalija koje mogu uništiti vaše nokte.

Članak se nastavlja posle reklama
Foremniakowski/gettyimagesplus

Tagovi: