PRIPREMA, POZOR… SPF!

by | avgust 15, 2024

Smestite se pod palmom i uživajte, ali prethodno – ne smete da zaboravite koliko je zaštitni faktor važan. Zato njega prvog pakujemo u kofer i ovog leta!

Odbrojavate sitno do svog godišnjeg odmora, a dok jedva čekate da osetite pesak pod nogama, toplinu sunca na koži uz slani trag po izlasku iz vode… sledi odabir preparata koji će vas zaštititi od glave do pete. I ne samo vas, već i celu vašu porodicu. Predlažemo Avène Sun kolekciju – preparate za određene regije tela, određene namene, a ujedno osmislili su proizvode koji ispunjavaju sve vaše potrebe: ulje, krema, losion ili stik – zaštita od sunca za svačiji ukus, rekli bismo.

U bogatoj ponudi mi izdvajamo tri proizvoda koja će zadovoljiti sve vaše osnovne potreba za zaštitom od sunca tokom letovanja. I to porodičnog! Sva tri proizvoda karakteriše visok novo zaštite prilagođen potrebama veše ili kože vaših najdražih. Dakle, pakujte kofere…

1. ZA LICE – za osetljivu kožu Ultra Fluid nevidljivi SPF 50 sadrži TriAsorB™, filer za zaštitu od sunca ultra širokog pektra, koji štiti od UV zraka i plave svetlosti, ubrzivača starenja kože. Obezbeđuje unapređenu visoku dnevnu zaštitu za lice, uz ultra fluidnu teksturu laganu poput vode, ostavljajući nežan trag na koži, osećaj „gole kože“ nakon nanošenja i zbog toga je odličan i kao podloga za šminku. Njegova visokopodnošljiva vodootporna formula bez mirisa pravi je izbor za osetljivu kožu. Ultra fluid je dostupan i u toniranoj varijanti za one koji dodatno žele da ujednače svoj ten.

2. ZA TELO – pogodno za celu porodicu Intense Protect SPF 50+. Ovaj proizvod za zaštitu od sunca može da se koristi i u uslovima najintenzivnije sunčeve svetlosti, kao i za zaštitu najranjivije kože. I za njega važi da hibridna tekstura omogućava koži da upije ovaj proizvod za tri sekunde, a intenzivno hidrira tokom osam sati i sprečava isušivanje kože. Zahvaljujući priorodnoj nijansi, ostavlja proziran završni sloj bez belih tragova i neprimetan je čak i na koži tamnijeg tena. Izuzetno je otporan na vodu i znoj. Intense Protect SPF 50+ mogu da koriste i bebe starije od šest meseci, deca, trudnice, osobe sa tetoviranom kožom i osobe veoma svetle puti.

3. ZA DECU – osetljiva koža Dečji sprej SPF 50+ savršeno je prilagođen osetljivoj dečjoj koži. Zahvaljujući formuli koja deluje kao zaštitna barijera od štetnih faktora, ovaj sprej SPF 50+ ima fluidnu teksturu za lako nanošenje i ostavlja snažan zaštitni sloj koji je veoma otporan na vodu. Sadrži jedinstvanu Sunsitive® protection kombinaciju aktivnih sastojaka, rezultat istraživačkih laboratorija Pierre Fabre.

Jacob Amentorp Lund/GettyImages