Ikona je napunila 66 godina: Ikonični trenuci koji su obeležili Madonninu karijeru

by | avgust 19, 2024
madonna

 Ikona je napunila 66 godina!

Rođena kao Madonna Louise Ciccone, u Bej Sitiju, Mičigen, Madona je promenila pejzaž pop kulture čim je izašla sa svojim istoimenim debi albumom daleke 1983. Od tada, pevačica je izbacila mnogo hitova, srušila barijere i postavila trendove, sve dok je ostala verna sebi i nikada se nije sklanjala pred nedaćama.

I ne usporava. Pop ikona je nedavno završila svoju dvanaestu svetsku turneju (u maju 2024.) u kojoj je obišla  35 gradova.  Fanovi su videli Madonnu kako izvodi svoje klasične hitove dok su joj se povremeno pridružili specijalni gosti na bini — uključujući i njenu decu.

Članak se nastavlja posle reklama

U čast rođendana pop kraljice, podsetimo se nekih momenata iz Madonnine karijere koji su postali ikonični i obeležili su eru osamdesetih i devedesetih godina.

Ikonični momenti Madonnine karijere

Početak

Svi se sećamo čuvenog autentičnog bridal izgleda na njenom prvom MTV Video Music Awards-u. Te 1984 izvela je hit  „Like A Virgin“ i odmah postala TV ikona.

Pogled u kameru

Njena slava je gotovo odmah postala planetarna. Od samoh početka direktno je gledala u kameru, što se smatralo drskim i provokativnim. Madona u Tokiju, 1985. godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Pappa don’t preach

Singl koji peva o tinejdžerskoj trudnoći odmah je izazvao reakcije puritanske Amerike. Madonna na snjimanju kultnog spota.

Kupasti brushalter

Postao je jedno od omiljenih izdanja pevačice i svakako je svrstan u kultne momente svetske mode. Ovaj izgled kasnije su ponavljale mnoge, ali – samo Madonna je po njemu upamćena. Blond Ambition Tour je održana 1990. godine, a upravo na njoj je nosila ikonični Žan Pol Gotjeov kupasti brus.

Članak se nastavlja posle reklama

Evita faza

Njen La Isla Bonita hit i film Evita išli su ruku pod ruku. Španska faza praćena klasičnim holivudskim plavim loknama.

Ah taj Grammy

Samo za album Ray of Light, 1999. godine, Madonna je dobila četiri Gremija.

Članak se nastavlja posle reklama

Jonathan Daniel/GettyImages