TikTok je opsednut šminkom Monike Beluči: Postignite izgled italijanske sirene

by | avgust 21, 2024
šminka monike beluči

Šminka Monike Beluči je ženstvena, mistična i jednostavna. Italijanska sirena je makeup tehnika kojom TikTok postaje opsednut, a mi vam otkrivamo kako da je postignete

Italijansko leto ne prolazi sa visokim temperaturama. To je stil koji negujemo i volimo: ženstven, provokativan, razigran. To je stanje uma—živeti la dolce vita u lakim, prozračnim tkaninama dok pijuckate limončelo dok „Love in Portofino“ svira u pozadini.

Ako biramo protitip lepotice koja odgovara ovom okruženju, to je bez dvojbe, Monika Beluči. Upravo zato je TikTok odjednom postao opsednut izgledom slavne glumice i to njenom šminkom italijanske sirene.

Članak se nastavlja posle reklama

Italijanska sirena: Kako je šminka Monike Beluči postala trend?

Nakon što je glumila u kultnim klasicima kao što su Matriks i Malena, Monika Beluči se naširoko smatra oličenjem šik italijanskog glamura. Stoga nije iznenađenje da influenseri lepote pokušavaju da oponašaju suptilnu i sofisticiranu eleganciju italijanske sirene. TikTok je opsednut evropskom lepotom, tako da je italijanska šminka prirodna posledica ovog interesovanja. Posle celog leta minimalističkih trendova lepote, izgled italijanske sirene istovremeno je dašak svežeg vazduha i nostalgično pokazivanje glamuroznosti 90-ih.

šminka italijanska sirena

Kakva je šminka italijanska sirena?

Vrela šminka inspirisana italijanskom lepotom, a la Monika Beluči, ima svoj trenutak! Italijanska sirena savršena je formula za jesenji glam: zamrljano, čokoladno smeđe smokey eye upareno je sa jastučastim nude usnama i satenskom kožom. Otkrivamo vam sve što treba da znate o soft glam trendu koji neće prestati da se pojavljuje na našim TikTok fidovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Koža: koža italijanske sirene izgleda skoro prozračna, sa satenskom završnom obradom koja je zamagljena do savršenstva. Lagana podloga koja je stvorila iluziju savršenog tena dopunjava se bronzerom i tamnim ružičastim rumenilom nanetim na jagodice, jedva vidljivo.

Smokey eye: zvezda izgleda je ipak, smokey eye. Toplo, uživljeno i sparno, oko italijanske sirene se šminka tako da se lice podigne, a oči izduže. Letizia Carnevale, slavna šminkerka koja je radila sa Monikom dugih 20 godina, kaže: „Uvek koristim braon olovku da napravim duboke, zadivljujuće oči, prekrivene senkom koja je ponekad šampanjac, ponekad tamna zlatno braon.“ Zatim se koristi kremasta čokoladna olovka za oči na vodenoj liniji i oko linije trepavica.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne: što se tiče usana, ništa ne govori italijanska sirena više od nude ružičastih usana. Ružičasta olovka se prekriva nude kremastim karminom za pun efekat.

Handout/GettyImages