Savršen oblik naočara za žene u pedesetim, podiže lice i podmlađuje

by | avgust 23, 2024
oblik naočara koji podmlađuje

Naočari nisu samo potreba, one mogu da vas podmlade ili učine starijim, sve je u obliku i boji. Pronađimo zajedno savršen oblik naočara koji podmlađuje, odličan za žene u pedesetim

Nekako, baš u vreme kada na licu počinju da nam se javljaju prvi znaci starenja i naš vid počinje da se menja, tačnije, da slabi. Uzrok je isti: godine nisu samo broj, one neminovno donose promene u organizmu. Dobra vest je da korektivne naočari ne moraju samo da budu alatka koja olakšava svakodnevni život. One mogu da budu vrlo važan stilski dodatak koji je u stanju da vas podmladi. Stvar funkcioniše po istom principu kao i antiage šminka. Samo, kako da pronađete pravi okvir?

Kako izabrati oblik naočara koji podmlađuje?

Uložite u dizajn sa efektom liftinga. Nema tu neke posebne mudrosti, važno je da oblik bude usmeren ka gore. Naočari mačjeg oblika su najbolje i najočiglednije rešenje, one kompenzuju sve promene koje je pretrpeo naš oval lica.
Ako imate i intenzivne podočnjake, kladimo se na okvir dovoljno veliki da ih prekrije. Kada je boja u pitanju, neka to bude neka od onih koja otvara lice. Dobro je izbegavati crne okvire, koji će samo istaći nepravilnosti, bore i opuštenu kožu.
Kada smo kod boje, neoklevajte da uzmete blago zatamljena stakla. Ona će istaći oblik naočara, pa će njihov efekat podmlađivanja biti još jači.

Članak se nastavlja posle reklama

Prava veličina naočara, ako želimo podmlađujući efekat

Ističemo da je jako važno uravnotežiti veličinu i prilagoditi je svom licu. Poenta je da naše naočare ne budu toliko male da postanu neprimetne na licu. Mi želimo da one privuku pažnju, kako bi odradile isto što i dobar makeup – promenile vizuelni utisak o našem licu. Sa druge strane, naočari ipak ne smeju da budu prevelike, odnosno ne smeju da izlaze van linija lica. Prevashodno mislimo na širinu lica.

Trendi oblik naočara nije ovek onaj koji podmlađuje

U redu je uzeti inspiraciju od influensera, ali zapravo samo vi možete zaista da znate koji je to model naočara koji vam najbolje stoji. Na kraju krajeva, svaka od nas ima drugačiji oblik lica i starimo na drugačiji način. Dakle, birajte one modele koji su vama najdopadljiviji.

I sočiva mogu imati antiage efekat

Ovoga puta ne govorimo o vizuelnom isticanju lica. Postoje sočiva koja štite od sunčevog zračenja, a koja neće zaštititi samo vaše oko, neko i osetljivo područje oko očiju, sklono borama.

Članak se nastavlja posle reklama

Ridofranz/gettyimagesplus