„Imlek“ predstavio novi proizvod

by | oktobar 11, 2012

Kompanija “IMLEK” predstavila je juče novi proizvod iz svog portfolia – Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze, dugotrajno čokoladno mleko sa 1% mlečne masti. Ovaj proizvod se nalazi u prodaji u pakovanju od 250 ml sa slamčicom, kao treći proizvod iz grupe bez laktoze, pored Moja Kravica mleka bez laktoze i Moja Kravica jogurta bez laktoze, koji su od ranije na tržištu.

Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze namenjeno je svima, ali pre svega osobama koje su netolerantne na laktozu. Ovaj proizvod sadrži sve hranljive sastojke iz mleka, ali zahvaljujući odsustvu mlečnog šećera, ne izaziva tegobe pri varenju kod osoba netolerantnih na laktozu, a odlikuje ga dobro poznat, omiljeni ukus Imlekovog čokoladnog mleka.

Prilikom donošenja odluke o lansiranju novog proizvoda, kompanija se rukovodi prevashodno potrebama potrošača, pa je tako bilo i u slučaju Moja Kravica čokoladnog mleka bez laktoze. Netolerancija na laktozu je sve rasprostranjenija, pa kompanija “Imlek” svojim potrošačima sa ovim problemom nudi rešenje u vidu trećeg proizvoda bez laktoze„, rekla je  Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods Group.

Svetlana Glumac

Članak se nastavlja posle reklama

Netolerancija na laktozu predstavlja klinički termin koji podrazumeva tegobe koje se javljaju po unošenju mlečnog šećera, kao što su dijareja, bol u stomaku i flatulencija, odnosno nešto ređe nadutost u stomaku, mučnina i povraćanje.

Mleko i mlečni proizvodi su glavni izvori laktoze ali i glavni izvori kalcijuma – jer oko 70 posto dnevnog unosa kalcijuma osigurava se svakodnevnom konzumacijom ove grupe namirnica„, rekao je Ivan Zorić, tehnolog za razvoj novih proizvoda kompanije “Imlek”.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: