Šminka koja se ne razmazuje: Za to je zaslužna tubing maskara

by | avgust 27, 2024
Šminka koja se ne razmazuje: Za to je zaslužna tubing maskara

Ako niste blagosloveni dugim, gustim trepavicama, a želite da izgledate perfektno i vaš san je šminka koja se ne razmazuje, trebaće vam tubing maskara.

Kada su trepavice u pitanju, mnogi nisu baš genetski blagosloveni. Da bi im trepavice izgledale dobro i zadržale željeni oblik ceo dan, mnoge žene moraju da koriste uvijač za trepavice, japanski prajmer za trepavice i tubing maskaru.

To je veoma složena rutina – i većina dama verovatno može bez nje. Ali za svakoga ko traži maskaru bez ljuskica i grudvica, koja drži uvojke i produžava trepavice, šminkeri uvek preporučuju tubing maskaru. A u nastavku ćete saznati šta je čini toliko posebnom.

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka koja se ne razmazuje: Šta je tubing maskara?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Gallagher (@rosegallagher)

Tubing maskara je maskara koja ima polimere (nešto što obične maskare nemaju). Možete ih videti na listi sastojaka kao polivinilpirolidon. Polimeri se ponašaju drugačije u formuli maskare stvarajući neku vrstu filma oko trepavica.

Dok tradicionalne maskare oblažu trepavice slojevima pigmenta, tubing maskare sadrže polimere koji se omotavaju oko svake pojedinačne trepavice poput cevi. Tubing maskare su praktično otporne na mrljanje – što je velika prednost u odnosu na tradicionalne formule.

Članak se nastavlja posle reklama

Koje su prednosti tubing maskare?

Pronalaženje prave maskare na kraju se svodi na lične preferencije. Tubing maskare pružaju vrhunske efekte podizanja i produžavanja, dok razdvajaju i definišu svaku pojedinačnu dlaku na trepavicama.

Takođe nude manje ljuštenja i mrljanja od tradicionalnih formula, jer ne sadrže uobičajena ulja i voskove koji mogu da opterete trepavice. Jedinstvena formula takođe čini tubing maskare boljom opcijom u smislu dugovečnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Konačno, tubing maskare mnogo se lakše uklanjaju od klasičnih vodootpornih maskara.  Jednostavno natopite pamučni jastučić sa malo tople vode i nežno pritisnite na trepavice 30 sekundi pre nego što obrišete maskaru, koja će se lako skinuti sa trepavica koje izgledaju kao mali čunjevi (umesto da vam pruži onaj strašni efekat pandinog ili oka rakuna).

RomarioIen/gettyimages.co.uk