7 fraza koje muškarci i žene razumeju potpuno drugačiije

by | avgust 30, 2024
muške fraze koje pogrešno razumemo

Nije tajna da muškarci i žene razmišljaju na drugačije načine, a to često dovodi do sukoba u vezi. Međutim, koje su to muške fraze koje pogrešno razumemo?

Muškarci su direktniji od žena i to je dokazana činjenica. Za razliku od nas, koje pratimo svaki nagoveštaj i svemu dajemo značaj, oni često govore bez ikakvog drugog smisla i uopšte ne razmišljaju o tome da li to ima neko drugo značenje. Uglavnom. Ne uvek.

Muške fraze koje pogrešno razumemo

Možemo li o tome razgovarati kasnije?

Za muškarce, ova fraza nema dublje značenje. Ako je zauzet, a njegova partnerka ih gnjavi sa pitanjima povodom izbora odeće, on može mirno da kaže nešto tako. Potom će se dugo pitati zašto ste ljuti i durite se kao da vas je najdublje uvredio.

Članak se nastavlja posle reklama

Nije loše/dobro/okej

Obukli ste savršenu haljinu i izlazite puni samopouzdanja, a on umesto vatrometa i oduševljenja diže pogled i izusti nešto poput: „Dobro izgledaš“. Vi ćete verovatno biti besni zbog truda koji ste uložili, a on to nije primetio. Međutim, oni zaista nisu mislili ništa loše. Ali mu se više dopadati goli.

Muške fraze koje pogrešno razumemo: Baš me briga

Žena će ovo shvatiti doslovno. Međutim, nije stvar u tome da ih nije briga. Oni ne razumeju (ili bar to pomisle u trenutku) šta ste vi tačno i kako zamislili, ali ne žele da vam to pokažu i ulaze u detalje. Stoga će to radije prepustiti vama.

Odaberi sama

Ona naizgled bezopasna fraza može da izazove ogroman sukob. Počinjemo da se pitamo da li treba da budemo uvređene ili da nas ne bude briga. U stvari, on vam u potpunosti veruje ili jednostavno ne može da napravi izbor. I zato to prepušta vama.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako lepa/vesela/šarmantna devojka

Da, ovo zvuči kao nizak udarac. Ali stvar je sasvim drugačija. Neće vas ostaviti zbog ove šarmantne dame. Oni često gledaju na žene kao na umetnička dela. Lepa, upečatljiva, ali daleka. Ne biste bili ljubomorni na neku statuu savršenog ženskog tela, zar ne?

Muške fraze koje pogrešno razumemo: Nisam to mislio

Ako završi raspravu sa vama koristeći ovu frazu, znajte da ste u pravu. Rekli ste tačno ono što mu je bilo u glavi. I sada će svi njegovi pokušaji da se opravda delovati tužno i verovatno unapred osuđeno na propast.

Članak se nastavlja posle reklama

To su muške stvari

Ne, nije reč o muškim stvarima. Oni jednostavno ne znaju da objasne o čemu su on i njegovi prijatelji pričali celo veče. Ali to ne znači uvek da je u pitanju nešto neprijatno ili lično. Verovato je previše glupo da bi se objašnjavalo. Mislim, da li zaista želite da znate sve o autu koji su videli?