Sede se zaista neće videti: Kako koristiti sprej za prikrivanje izrastka?

by | avgust 30, 2024
Sede se zaista neće videti: Kako koristiti sprej za prikrivanje izrastka?

Sprej za prikrivanje izrastka je malo čudo koje će vam uštedeti novac i vreme, jer ćete prorediti posete frizerskom salonu. Samo naučite kako pravilno da ga koristite. 

Frizeri kažu da bi trebalo da se vratite u salon na osvežavanje svakih šest do 12 nedelja u zavisnosti od vaših potreba. No, čak i ako idete češće, i dalje ćete morati da se borite sa izrastkom. Tad na scenu stupaju proizvodi za pokrivanje izrastka. Dolaze u različitim formulama, a ako znate kako da ih pravilno koristite, pomoći će vam da uštedete novac i osvežite kosu.

Šta je u stvari sprej za prikrivanje izrastka?

Sprej a prikrivanje izrastka je privremeni proizvod za farbanje kose koji se primenjuje na samom izrastku. „Uobičajeno, žene ovaj sprej koriste za sakrivanje dosadnih sedih, pre nego što bude vreme za ponovno farbanje kose“, objašnjava stilistkinja Mišel Klivlend. „Međutim, ovi proizvodi takođe se mogu koristiti za naglašavanje postojeće boje ili čak za popunjavanje oko linije kose ( kada povlačite kosu s lica) stvarajući iluziju gušće kose.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo je privremena popravka koja se obično ispere prilikom sledećeg pranja kose šamponom, ali produžava vreme između farbanja i može uštedeti prilično novca na duži rok.

Kako se pravilno koristi

Osim u spreja, postoje još i prah i maskara za pokrivanje izrastka. Svaka formula proizvoda imaj svoje uputstvo za upotrebu, ali postoje neka opšta pravila koja treba poštovati.

1. Pronađite najbolju nijansu

Ako odaberete boju koja ne odgovara ostatku kose, izgledaće neprirodno. Možda ćete morati da isprobate nekoliko opcija pre nego što pronađete savršen sprej za pokrivanje izrastka.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Nanesite na čistu, počešljanu kosu

„Počnite sa čistom, suvom kosom za najbolje rezultate“, savetuje slavna koloristkinja Dženifer Korab. „Takođe, očešljajte ili raščešljajte kosu da biste uklonili sve zapetljane delove i omogućili pristup korenu.“

3. Zapamtite „manje je više“!

Bez obzira na to koju vrstu proizvoda za prikrivanje izrastka koristite, vodite se principom „manje je više“. U suprotnom, kosa može postati neprirodna i ukočena.

Članak se nastavlja posle reklama
4. Zaista, jako dobro izblendajte

Na isti način na koji blendate podlogu za šminku, trebalo bi da izblendate sprej za pokrivanje korena kose. „Ako to ne uradite temeljno, mogu ostati vidljive, nepokrivene linije, i mrlje“, objašnjava Korab.

5. Pustite da se proizvod potpuno osuši

Nakon nanošenja spreja, ostavite nekoliko minuta da se slegne na kosu. Ovo sprečava mrljanje i prenošenje boje na ostatak kose. Kada se proizvod osuši, oblikujte kosu kao i obično. Izbegavajte intenzivno četkanje ili češljanje zamaskiranog izrastka da bi se održala  pokrivenost.

Članak se nastavlja posle reklama

Napomena: Držite sprej oko 15 cm od korena i lagano prskajte brzim pokretima. Ovo pomaže u sprečavanju prezasićenja i stvara ujednačeniji rezultat.

Leegudim/gettyimages.co.uk