30 frizura za kratku kosu idealnih za jesen 2024.

by | septembar 2, 2024
frizure za kratku kosu idealne za jesen 2024

I frizure za kratku kosu imaju bezbroj varijacija, baš kao i one za dugu, a mi smo vam spremili 30 ideja koje su idealne za jesen 2024. 

Kada god dođe smena sezona, prosto osećamo potrebu da promenimo frizuru. Ili bar boju kose. Razigrani letnji dani zahtevaju bezbrižne lagane frizure, talase i boho stil. Dolazak jeseni prosto mami da se opredelimo za frizure koje imaju strukturu i oštricu.
Postoji mnogo kratkih stilova koje vredi razmotriti kada dođe jesen. Od piksi šišanja do stilizovanih bobova, zaokružili smo 30 ideja za kratke frizure za jesen.

Frizure za kratku kosu idealne za jesen:

I frizure za kratku kosu imaju bezbroj varijacija, baš kao i one za dugu, a mi smo vam spremili 30 ideja koje su idealne za jesen 2024.

Članak se nastavlja posle reklama

Izrastao piksi

Ukoliko ste u onoj nezgodnoj prelaznoj fazi dok puštate kosu, ova je frizura idealno rešenje za vas. Bočni razdeljak čini ovu frizuru i laskavom i oštrom istovremeno.

Zalizani bob

Zalizana kratka kosa je šik i lako se postiže. Ako volite ovaj izgled, zamolite svog stilistu da stanji kosu oko ušiju, kako bi padala ravno. Koristite jak gel za kosu da biste postigli sjajni, mokri izgled.

Mikro bob i šiške

Spajanje mikro šiški sa mikro bobom je odlična opcija ako želite da oblik vaše frizure bude centralna tačka. Šišanje pod uglom čini odličan kontrast okruglim oblicima lica.

Članak se nastavlja posle reklama

Kovrdžice u boji

Ako ste nedavno jako skratili svoju kovrdžavu kosu, možete je osvežiti za sezonu jesen 2024. dodavanjem boje. Ova zlatno plava nijansa je savršen izbor za jesen.

A-Line undercut

Podrezi su savršeni za gustu kosu, jer sprečavaju da gornji deo postane pregust. Mešanje te tehnike sa a-line bobom će dati više dimenzija frizuri.

Članak se nastavlja posle reklama

Prirodni talasi

Oni sa prirodno talasastom kosom treba da razmisle o tome da ipak zadrže nešto dužu kosu i dodaju joj slojeve kako bi naglasili kretanje koje njihova kosa prirodno ima. Možete koristiti penu za povećanje volumena  da biste nežno naglasili svoju teksturu kose.

Hladni tonovi u kosi

Dodajte malo hladnoće svojoj kratkoj frizuri bojom hladnih tonova. Trik za održavanje vaše plave kose u ledenoj nijansi su toner i tretman kod kuće. Korišćenje šampona i balzama napravljenih specijalno za plavu kosu pomoći će očuvanju željenog tona.

Članak se nastavlja posle reklama

Piksi sa dubokim razdeljkom

Kratka kosa ne znači da ne možete da nosite glamuroznu frizuru. Ovakav piksi daje dramatičan izgled.

Lepršav piksi

Razbarušene pikse frizure su savršene za jesen 2024. izgledaju šik bez napora, upravo ono što želimo. Ovaj pun i lepršav stil zahteva vrlo malo stilizovanja, jer želimo današa prirodna tekstura zablista.

Članak se nastavlja posle reklama

Finger waves

Ovo je umetnička forma koja zahteva praksu da bi se usavršila, ali rezultat je vredan truda. Da biste postigli izgled, biće vam potreban češalj za tapiranje, pena ili gel i fen za kosu.

Rockstar Pixie

Lepota piksi frizure je u tome što su opcije stilizovanja beskrajne. Ovaj odaje vibru rock zvezde zbog dubokih šiški koje prekrivaju lice i raščupane teksture.

Tanke šiške

Tanke šiške su bezvremenske, prikladne jesen, ali i zimsku sezonu. Odlične su za gustu kosu jer joj uklanjaju težinu i dodaju pokret.

Članak se nastavlja posle reklama

Paperjasti piksi

Peperjaste frizure mogu biti izbor i za kratku kosu i idealne su za jesen. Dodaje suptilan štih i pokretljivost ultrakratkom piksi rezu.

Pečurka bob

Ne postoji takva stvar kao što je dosadan bob, jer postoji mnogo načina da izgled prilagodite ličnom stilu. Ovo uključuje tupe šiške i uvijene krajeve.

Kovrdžavi bob

Kada vam bob naraste do  srednje dužine, dodavanje lokni pomoći će vam da prikrijete punu dužinu. Lagano očešljajte svoje kovrče četkom za dodatni oblik i volumen.

Članak se nastavlja posle reklama

Višeslojni uvijeni piksi

Bakar i dalje ostaje jedna od najmodernijih boja kose za jesen. Dubina crvenkaste nijanse je bogata i topla, dodaje privlačan kvalitet bilo kojoj frizuri (naročito ovoj višeslojnoj piksi).

Lokne sa strane

Piksi sa strane je savršen za pokazivanje kovrdžavih pramenova. Korišćenje lagane kreme ili pene osiguraće da vaše lokne zadrže svoj oblik.

Crveni piksi

Jarko crvena je smela boja, ali i sinonim za jesen. Pošto vatrena nijansa zahteva često održavanje, kratka frizura, poput piksi reza, savršeno je platno.

Članak se nastavlja posle reklama

Uredan bob

Ova frizura za kratku kosu pomaže da se lice otvori bez potrebe za dodavanjem slojeva. Upotrebite peglu kako biste uvili kosu ka unutra i dodali volumen svojoj kosi.

Zalizani biserni piksi

Eksperimentisanje sa frizurama i bojama kose nije jedini način da počnete pripreme za jesenju sezonu. Ovo je sjajno doba godine da počnete da koristite ukrase za kosu, poput bisera. Čak i najkraća  kosa može nositi ovakve dodatke.

Čupavi slojevi

Ako imate tanku kosu i želite da osvežite frizuru ove sezone, razmislite o neurednom stilu. Prepun slojeva, ovaj stil će prirodno dati vašoj kosi više karaktera i oštrine. Dodavanje šišaka u mešavinu je još jedan jednostavan način da podignete svoj izgled, postižući iluziju volumena.

Razbarušeni piksi

Razbarušena tekstura nikada ne izlazi iz mode, a stilisti žele da je kombinujemo sa kratkom kosom ove jeseni. Sprej za zgušnjavanje i krema za teksturu trebaće vam ako želite da nosite ovakve frizure za kratku kosu idealne za jesen.

Prirodni oblik

Nanesite svoj omiljeni balzam i ulje koje se ne ispira i budite uverene da ste postigle frizuru koja će trajati i izgledati dobro sve vreme.

Retro bob

Ako volite starinske frizure, kao što je ovaj bob, shvatite ovo kao znak. Retro bob verzija ima raskošno izvajane šiške, okretne krajeve i tone sjaja.

Zlatne kovrdže

Lepota zlatne plave kose je u tome što vam nije potreban nikakav drugi kontrast ili isticanje. Ovo je sveobuhvatan ton koji je bogat, topao i na kraćim dužinama kose – potpuno samodovoljan.

Bob koji uokviruje lice

Važno je odlučiti koju dužinu bob ćete nositi. Ovakve kraće dužine su napravljene da obuhvataju liniju vilice, pomažući da se istakne struktura vašeg lica.

Bob sa pramenovima

Pramenovi mogu pomoći da vaš bob pređe tranziciju iz leta u jesen.  Krupne pruge zlatne boje dodaju toplinu i dimenziju frizuri koja se širi do ramena.

Strukturirani piksi

Uz kratke strukturirane frizure, postoji mnogo opcija za stilizovanje kako bi vaša kosa bila razigrana. Nanošenje teksturnih krema i pomada i prolazak rukama kroz koju je sve što vam treba ako želite ovu frizuru.

Shullet

Ovos su čupavi cipali, kratko ošišani napred i duži pozadi. Ovaj oštri stil funkcioniše za one sa finim, tankim pramenovima (kao što se vidi ovde), ali onima sa debljom, teksturiranom kosom će se takođe dopasti jedinstveni oblik koji nudi šulet.

a-wrangles/gettyimagesplus