Kako osvežiti enterijer i zašto to treba raditi redovno

by | septembar 4, 2024
Kako osvežiti enterijer a da ne potrošite puno novca

Male izmene u domu neće samo osvežiti prostor, već i uticati na blagostanje ukućana. Kako osvežiti enterijer i poboljšati svakodnevicu.

Promena dekoracije vašeg doma nije samo način da osvežite enterijer, već i važan element brige o vašem emocionalnom i psihičkom blagostanju. Zamena nameštaja, promena dekoracije ili čak unošenje malih promena može da napravi veliku razliku u vašem raspoloženju, smanji nivo stresa i pokrenuti nove ideje. Sastavili smo pet ključnih razloga zašto je važno redovno menjati kućno okruženje.

Kako osvežiti enterijer sa malo para

1. Stvaranje osećaja obnove i svežine

Članak se nastavlja posle reklama

Preuređivanje nameštaja ili promena dekora pomaže da se osveži poznati prostor, stvarajući osećaj novine i udobnosti. Ovo je posebno korisno ako okruženje počne da se oseća dosadno ili zastarelo.

Upotpunite enterijer novim svetlim detaljima. Na primer, izaberite novi tekstil u određenoj šemi boja. Maslina i grafit su sada u trendu. Pokušajte da pronađete adekvatne zavese u ovim nijansama.

2. Održavanje emocionalne udobnosti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenneth Ling (@kennethlingdesign)

Članak se nastavlja posle reklama

Dom je mesto gde se oporavljamo i važno je da okruženje pogoduje ovom procesu. Unošenje promena u vaš enterijer može vam pomoći da poboljšate raspoloženje i emocionalno stanje, čineći vaš dom udobnijim i harmoničnijim.

Da biste stvorili prijatno i udobno okruženje, možete dodati inspirativne postere ili slike u unutrašnjost u stilu dizajna vašeg stana.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Stimulišite kreativnost i inspiraciju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Neill (@julieneilldesigns)

Novo okruženje može podstaći kreativno razmišljanje i inspirisati nove ideje. Promena vašeg enterijera, na primer dodavanje novih elemenata ili boja, pomoći će da probudite svoje skrivene rezerve kreativnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Pokušajte da dodate predmete neobičnih boja i oblika koji bi postali zanimljiv akcenat u dizajnu vašeg enterijera. Na primer, kupite ogledalo zamršenog oblika, stočić za kafu jarkih boja ili staklenu sliku.

4. Smanjenje stresa i anksioznosti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yannick Aaron M. (@aaroninteriors)

Članak se nastavlja posle reklama

Ažuriranje vašeg prostora može smanjiti nivo stresa. Čistoća, red i harmoničan enterijer promovišu opuštanje i pomažu u suočavanju sa stresom, stvarajući udobno mesto za opuštanje.

Dodajte još tapaciranog nameštaja da biste stvorili dodatne prostore za sedenje. Takođe, ako imate lođu ili balkon, možete opremiti minijaturni prostor za sedenje sa udobnim pufom, malim stočićem za kafu i policom za knjige.

5. Optimizacija funkcionalnosti prostora

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mybohodecor (@mybohodecor)

Članak se nastavlja posle reklama

Preuređivanje nameštaja ili dodavanje novih elemenata enterijera može poboljšati funkcionalnost prostora. Ovo je posebno tačno u malim stanovima, gde je važno efikasno iskoristiti svaki kvadratni metar.

Da biste povećali praktičnu pogodnost, možete odabrati nameštaj koji obavlja nekoliko različitih funkcija. Na primer, sto za transformaciju, koji istovremeno služi kao trpezarijski sto i sto za kafu. Ili sofa na rasklapanje, koju čak i dete lako može pretvoriti u krevet za spavanje.

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.co.uk