Top 5: Najmodernije prelazne jakne za ranu jesen 2024.

by | septembar 3, 2024
moderne prelazne jakne za ranu jesen

Lagane prelazne jakne su savršene za ranu jesen: mogu nositi u popodnevnim i večernjim satima preko slip haljina, majica bez rukava, košulja i lakih kardigana.

Htele mi to ili ne, vreme kada možemo da izađemo samo u haljini ili majici se bliži kraju i nova sezona je stiže. Temperature možda i dalje dobacuju 35 stepeni, ali noći postaju sve hladnije. To znači samo jedno: vreme je da potražimo prelazne jakne za jesen 2024!

Srećom po nas, sezona jesen i zima 2024. donosi nam pregršt laganih jakni i kaputa, za svačiji stil (a i građu). U nastavku, donosimo najpopularnije stilske izbore za predstojeću sezonu.

Članak se nastavlja posle reklama

Prelazne jakne za ranu jesen 2024: 5 najmodernijih modela

Kožna jakna

Kožna jakna je jedan od najsvestranijih komada odeće koji možete imati u svojoj garderobi. To je savršen sloj topline za blago prohladno jesenje vreme, sa lakoćom se može transformisati u poslovni ili večernji autfit i podjednako dobro ide uz trikotažu, jednostavnu belu majicu i farmerke ili maksi haljinu.

Blejzer

Nema mnogo toga što već nije rečeno o žaketima. Svestrani su, francuski šik bez napora i pogodni za svako doba dana. Na kraju krajeva, nije slučajno što su oni među ključnim delovima svake uspešne kapsule garderobe. Ove jeseni ih nosimo uz farmerke i štikle. Recept za jednostavan autfit, pogodan da vas prati od kancelarije do popodnevne šetnje i večere u restoranu.

Denim jakna

Teksas jakna je savršena za jesen. Kropovana, predimenzioniran ili regularna – svejedno je, izvesno je da ona vašem autfitu daje sofisticiranu vintage notu. Denim trendovi nastavljaju da nas zaokupljaju i ove sezone, jer su ležerni, nostalgični i puni referenci na 2000-te.

Članak se nastavlja posle reklama

Radnička jakna

Radnička jakna se vratila sa praskom i to u pregršt različitih verzija. Posebno volimo opcije u velikim, živim siluetama. Ipak, najlakša za kombinovanje ostaje ona ženstvenija, svedenija radna jakna koja izgleda vrlo slično do juče neizostavnom bomberu.

Pelerina

Pored bezvremenskog i elegantnog izgleda, pelerina je sinonim za ženstvenost.  Dodajte joj malo praktičnosti i razmislite o opcijama sa dvostrukim licem, odvojivim kragnama ili kapuljačama, vodootpornim materijalima, itd.

Članak se nastavlja posle reklama
Jeremy Moeler/GettyImages