Najbolji serumi za lice sa niacinamidom po izboru korisnika

by | septembar 4, 2024
najbolji niacinamid serumi za lice

U ponudi svakog brenda nalaze se niacinamid serumi za lice, ali – koji su najbolji? Prenosimo vam utiske korisnika

Postoji razlog zašto je niacinamid (vitamin B3) postao tako tražen i omiljen sastojak u proizvodima za negu kože. Od zatezanja kože, preko upala, akni, pa sve do hiperpigmentacije – niacinamid je potencijalno rešenje. Uz put, on se bori i sa znacima starenja, izglađuje teksturu kože i štiti je od UV oštećenja. Najbolji deo priče? Za razliku od većine efikasnih sastojaka za negu kože, niacinamid je nežan i prikladan je za osobe sa osetljivom kožom, pa čak i trudnice i dojilje.

Šta je niacinamid?

Niacinamid, koji se takođe naziva nikotinamid, je oblik vitamina B3. Nalazi se u mnogim namirnicama, uključujući meso, ribu, mleko, jaja, zeleno povrće i žitarice. Ovaj vitamin je neophodan za funkciju masti i šećera u telu i za održavanje metabolizma ćelija. 1

Članak se nastavlja posle reklama

Koje su prednosti niacinamida za negu lica?

Niacinamid je višenamenski sastojak za negu kože. Pomaže u izgradnji keratina, proteina koji održava zdravlje kože. Takođe se pokazalo da čini vašu kožu jačom, glatkijom i sjajnijom. Ovo je 5 glavnih prednosti niacinamida za kožu lica:

  1. Hidratacija i zaštita lipidne barijere kože
  2. Umiruje crvenilo kod rozacee i ekcema
  3. Minimizira izgled pora i smanjuje količinu sebuma
  4. Ujednačuje ton kože i smanjuje hiperpigmentacije
  5. Smanjuje bore i fine linije

Da li su serumi za lice najbolji način da uvedete niacinamid u rutinu nege?

Serumi za lice su ubedljivo najefikasniji oblik kozmetike sa vitaminom B3. Niacinamid se može koristiti jednom ili dva puta dnevno nakon nežnog čišćenja tokom vaše redovne rutine nege kože. Da biste maksimizirali njegove prednosti, nanesite niacinamid nakon nanošenja hidratantne kreme. Takođe možete kombinovati niacinamid serum sa hidratantnom kremom i naneti ih zajedno na lice i vrat. Ili isprobajte masku za lice koja sadrži niacinamid za oporavak i opuštanje kože.

Najbolji niacinamid serumi za lice po izboru korisnika

 

Članak se nastavlja posle reklama

Za lice sa aknama: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Jedan od omiljenih brendova beauty influenserki stvorio je niacinamid serum koji korisnici izuzetno hvale. Odličan je za kožu sa aknama, cena mu je pristupačna, a formula hidratantna i lagana. Ipak, oni sa osetljivom kožom trebalo bi da potraže neki drugi proizvod.

Za hidrataciju: Neutrogena Hidro Boost+ Niacinamid serum za lice

U njemu nema mirisa pa je odličan za osetljivu kožu. Spaja dva sastojka od suštinske važnosti za hidrataciju kože: hijaluron i niacinamid. Cena mu je pristupačna, a korisnici gotovo da nemaju negativnih utisaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Protiv tamnih mrlja: La Roche-Posay Mela B3 serum sa niacinamidom

Ovaj niacinamid serum je odlična za hiperpigmentacije, a korisnici tvrde da je posebno koristan ako se borite sa ožiljcima od akni. Prve rezultate primećuju već posle 3 do 4 nedelje upotrebe. Formula je lagana i nekomedogena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели QE Beauty store (@qebeautystore)

Članak se nastavlja posle reklama

Antiage serum za lice: Caudalie Premier Cru

Ovaj serum ima gotovo nestvarno visoke ocene, ali je njegova glavna mana – cena. Košta preko 10.000 dinara, a nabavlja se relativno teško. Ipak, korisnici tvrde da ostavlja kožu hidratizovanom i zategnutijom odmah nakon upotrebe. Niacinamid u kombinaciji sa „šećerima za zatezanje kože“ i hidratantnom hijaluronskom kiselinom u ovoj formuli je taj koji daje učvršćujući efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели duygu batum (@duygu.batum)

Članak se nastavlja posle reklama

Visokokoncentrovani serum: Cosrx niacinamid 15 serum

Brojka 15 otkriva  nam koncentraciju vitamin B3 u ovom proizvodu: neverovatnih 15 odsto. To sugeriše da ovo nije serum za početnike i da je namenjen samo za one koji žele brzi tretman akni i konsultovali su se sa svojim dermatologom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 丸の内OL (@kei_marunouchi.ol)

  1. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1534/niacinamide[]
Alina Valetka/gettyimages