Kako odabrati šiške prema obliku lica: Aktuelni stilovi i inspirativni saveti

by | septembar 8, 2024
Kako odabrati šiške prema obliku lica: Aktuelni stilovi i inspirativni saveti

Šiške su jedan od najsjajnijih i najlakših načina da promenite svoj izgled. Ali kako odabrati šiške prema obliku lica? 

Širina čela je jedan od glavnih faktora koji određuje koja vrsta šiški će odgovarati nekoj osobi. Prema tome, prvo treba da razmotrite sa frizerom širinu vašeg čela i tip kose. Šiške mogu sakriti široka područja lica i takođe pomoći u balansiranju rastojanja između linije kose i obrva. Jasno definisana vilica vam omogućava da eksperimentišete i nosite skoro svaku frizuru sa šiškama. Međutim, sa mekšim, zaobljenim karakteristikama, bolje je dati prednost izduženim zavesa šiškama.

Kako odabrati šiške prema obliku lica: Šta sve treba uzeti u obzir

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Passion Carré – Bob, pixie and short haircut (@passion_carre)

Članak se nastavlja posle reklama

Balans širine

Meke, tanke šiške ili zavesa šiške mogu omekšati četvrtastu liniju vilice. Kosi ili slojeviti izgled pristaje licima u obliku srca, balansirajući široko čelo i usku vilicu. Sa ovim elementom frizure, ne samo da možete vizuelno smanjiti širinu lica, već ga i povećati. Zavesa šiške  pogodne su za lica sa širokim crtama. Slojevite šiške dodaju širinu, pomažući da se izbalansiraju oštre jagodice.

Balans dužine

Šiške mogu vizuelno produžiti ili skratiti lice, u zavisnosti od oblika i stila. Dugačke i začešljane nastranu, pogodne su za okrugla lica. A guste i ravne smanjuje njegovu dužinu. Osobe sa malim, niskim čelima treba da budu oprezne sa izborom šiški kako ih ne bi vizuelno dodatno smanjile.

Koje sve vrste šiški postoje

Zavesa šiške

Frizeri ih preporučuju za isticanje kontura lica. Zavesa šiške lako se stilizuju i pogodne su za sve tipove kose. Proces stilizovanja: duvajte pramenove fenom, uvijajući ih prema licu. Zatim ih raspršite duž čela za dodatni volumen.

Članak se nastavlja posle reklama

Ravne

Ove šiške mogu se oblikovati ravnomerno i glatko korišćenjem specijalnih proizvoda za kontrolu kovrdžanja.

Kovrdžave

Kosa sa teksturom dobro ide uz šiške, iako je u to možda teško poverovati u početku. Obično se ostavljaju duže da bi se održao volumen.

Članak se nastavlja posle reklama

Sa starne

Pogodno za okrugla lica, vizuelno stvarajući oštre ivice. Trebalo bi da se nalaze na nivou očiju, jagodica i brade.

Slojevite šiške

Izgledaju manje ozbiljno i mogu se stilizovati na različite načine, kao što je podeljene po sredini, raširene ili gurnute u stranu. Proces stilizovanja: preporučuje se upotreba okrugle četke za feniranje (za duge – veći prečnik, za kratke – manji).

Članak se nastavlja posle reklama

Tanke šiške

Imaju laganu i tanku strukturu, a krajevi su mu blago raspršeni, dajući mekoću crtama lica. Ova šiške su pogodne za one koji nemaju gustu kosu. Njihovi krajevi treba malo da dodiruju obrve. Koristite češalj da raspetljate i oblikujte šiške pomoću fena koji je podešen na nisku temperaturu. Sutradan možete koristiti suvi šampon.

Mikro šiške

Šiške imaju oblik koji podseća na ono što smo možda radili kao deca. Seku se otprilike na sredini čela. Pogodno za one koji traže nešto novo. Ove šiške zahtevaju malo održavanja, ali rezultati će biti vredni toga. Mogu se nositi ravno ili bočno po želji, a krajeve ispravite peglom.

Članak se nastavlja posle reklama
Vilshanskyi/shutterstock.com