Krmenadle na italijanski način
za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 6 krmenadli
- 200 g prezli
- 3 jajeta
- brašna po potrebi
- 3 dl ulja
- mešavina začina
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1,5 dl pavlake
- 1 dl mleka
- 50 g kečapa
- 200 g kačkavalja
- mešavina začina
PRIPREMA:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso I začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
3. Panirane krmenadle ispohovati na vrelom ulju.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje I u nju poslagati pohovane krmenadle.
5. Posebno pripremiti preliv: umutiti jaja, pavlaku, mleko, kečap i rendani kačkavalj te promešati.
6. Pripremljenim prelivom zaliti krmenadle i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumene.
Članak se nastavlja posle reklama