Najmodernije čizme i gležnjače za jesen 2024.

by | septembar 14, 2024
Najmodernije čizme i gležnjače za jesen 2024.

Napravili smo vodič za najmodernije čizme i gležnjače za ovu jesen. Kaubojke, čizme do kolena, naborane čizme – birajte!

Dok neke dame više vode računa o gornjoj odeći, druge s posebnom pažnjom biraju cipele. Teško je reći šta više utiče na to: strast za novim čizmama ili aktuelni trendovi cipela kojima je nemoguće odoleti. Ipak, uvereni smo da čak i najlepši kaput mogu da pokvare pogrešne gležnjače ili čizme – zbog čega je vaša pažnja na donji deo autfita toliko važna.

Proučavali smo trendove na modnoj pisti i sve vrste tendencija sa društvenih mreža i sastavili naš vodič za najmodernije čizme za jesen 2024. Sve što treba da uradite je da sačuvate svoje omiljene opcije i krenete u kupovinu koja će sigurno biti uspešna.

Članak se nastavlja posle reklama

Najmodernije čizme i gležnjače koje ćemo nositi ove jeseni

1. Čizme preko kolena

Vreme je da se konačno obračunate sa stereotipima, jer se visoke čizme dugo smatraju lošim izborom. U 2024. dizajneri su promenili sve: sada su ovo najmodernije čizme koje će pokazati vaš karakter, snagu i samopouzdanje.

Članak se nastavlja posle reklama

U trendu su modeli od lakirane kože i mat kožne verzije sa visokim potpeticama sa puno nabora – takve već nose Irina Šajk i Emili Ratajkovski. Ako još niste spremni da isprobate obuću za modnu pistu, izaberite jednostavnije čizme, odnosno uske čizme na platformi sa malom petom

2. Gležnjače sa kvadratnim prstima

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da se izdvojite, onda je vreme da ažurirate svoju kolekciju cipela gležnjačama sa kvadratnim prstima. Nekada ih je nosila Kerolin Beset-Kenedi, a sada vas dizajneri pozivaju da se zaljubite u ovaj model.

Izgledaju neobično, ali istovremeno elegantno i skupo. Izaberite blago zaobljen nos za prigušeni izgled. Ako želite da budete u trendu ove jeseni, onda će oštri kvadratni prsti transformisati svaki autfit.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Kaubojke

Najpopularnije influenserke ove jeseni oblače se u kaubojskom stilu, nose kombinezone od teksasa, somotne pantalone, šešire, kožne jakne sa resama, široke kaiševe sa kopčama, a svaki autfit završavaju kaubojskim čizmama. Birajte između gležnjača sa niskom kosom potpeticom ili visokih čizama koje takođe imaju kose potpetice.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Tube čizme

Ko bi rekao da će čizme sa širokim vrhom koji podsećaju na trubu postati toliko popularne. Pre samo nekoliko godina brzo su se pojavile u garderobi najmodernijih devojaka na svetu, a sada skoro svi imamo takav par. Nosite ih uz mini suknje i kratke haljine kako bi vaše noge izgledale vitkije. Za elegantan i ženstven izgled, stilizirajte čizme sa uskim haljinama maksi dužine.

5. Braon čizme

Članak se nastavlja posle reklama

Navikli smo da nosimo crne cipele, jer idu uz apsolutno čitavu demisezonsku garderobu: od svetlih prošivenih jakni do osnovnih kaputa tamnih nijansi. Ali ove sezone dizajneri nas pozivaju da se odmorimo od crnih nijansi i izaberemo braon čizme: od kafe i čokolade do peska

6. Naborane čizme

Pre dve godine, naborane čizme su osvojile sve žene: neobične cipele sa naborima postale su najmoderniji predmet u garderobi. Istina, trend nije dugo trajao – samo jednu sezonu, koja je proletela neprimećeno.

Članak se nastavlja posle reklama

U 2024. ponovo se sećamo brzo zaboravljenih čizama koje zvezde već nose. Slouch čizme mogu biti visoke ili niske – i čizme preko kolena i gležnjače. Dizajneri su ih predstavili u različitim varijacijama: koža, antilop, minimalistički, štampani, sa resama i cirkonima.

Jeremy Moeller/Getty Images Entertainment