8 osvežavajućih frizura za žene u šezdesetim

by | septembar 14, 2024
osvežavajuće frizure za žene starije od 60 godina

Ako ste nedavno proslavile šezdeseti rođendan i sve što želite jeste mala promena koja bi to proslavila, pravo rešenje su ove osvežavajuće frizure za žene starije od 60 godina

U ne tako davnoj prošlosti, jedina frizura koju su poznavale žene u šezdesetim bila je ona kratka, kovrdžava trajna. Praktično svaka žena iznad „određenih godina“ nosila je ovaj stil. Srećom, vremena se menjaju. Od luksuznih pramenova do voluminozne duge kose, više ne postoje stroga pravila kada su u pitanju najbolje frizure za žene starije od 60 godina. Ako tražite inspiraciju za frizure, pogledajmo samo slavne žene koje izgledaju odlično.

Osvežavajuće frizure za žene starije od 60:

Duga i talasasta

Svako lice zahteva drugačiju dužinu, boju i stil, što znači da postoje one žene starije od 60. godina koje najbolje izgledaju sa dugom kosom.  Ako se osećate sjajno kada nosite dugu kosu, onda prigrlite dugu i talasastu kosu.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvežavajuće frizure za žene starije od 60: Nemarni bob

Oni koji vole mekan i raščupan izgled možda bi trebalo da razmisle da isprobaju frizuru srednje dužine, a zatim da rade sa puno teksture. Možete da prigrlite sopstvene talase, kao što to čini Meg Rajan, ili da ih stilizujete.

Osvežavajuće frizure za žene u šezdesetim: Talasi do ramena

Ove super osvežavajuća frizura za žene starije od 60 godina može da se nosi bilo gde, od večernjeg izlaska do ručka sa prijateljicama. Zamolite svog stilistu da prilagodi dužinu i slojeve prema vašem tipu kose i licu.

Osvežavajuće frizure za žene starije od 60: Klasični piksi

Oni koji vole ideju o ultrakratkoj kosi možda će odlučiti sa klasični piksi. To je frizura koja je savršena za svakoga, bez obzira na godine, a najbolje od svega je što ne zahteva stilizovanje, niti posebnu negu.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvežavajuće frizure za žene u šezdesetim: Elegantan, asimetričan bob

Da postignete sofisticiranost, zamolite svog stilistu da vam ošiša kosu u asimetrični lob. Ključ za postizanje ovog izgleda je pegla za kosu, stajler i završni proizvod koji daje megadozu visokog sjaja.

Osvežavajuće frizure za žene starije od 60: Voluminozna duga kosa

Zašto ne probati duge, kaskadne talase? Ova glamurozna frizura za žene preko 60 godina istovremeno je upečatljiva i laka. Koristite veliku okruglu četku i podignite kosu kada sušite fenom da biste povećali taj volumen. Neki sprej za povećanje volumena  takođe može pomoći u stvaranju prividne gustine kose.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvežavajuće frizure za žene u šezdesetim: Slojevita kosa

Ova opuštena, ali uglađena frizura laska svim uzrastima, oblicima lica i teksturama kose zahvaljujući slojevitoj teksturi i mekim, tankim krajevima koji uokviruju lice, dodaju volumen i stvaraju osećaj pokreta.

Osvežavajuće frizure za žene u šezdesetim: Old money bob

Sa povratkom nostalgije iz 90-ih i opsesijom „tihim luksuzom“, ovaj bob jednostavno ima smisla. Ova trendi frizura odiše elegancijom i sofisticiranošću — savršena za žene svih uzrasta.

Članak se nastavlja posle reklama
NeonShot/gettyimages