Dvostruka metoda čišćenja – Trend ili stvarna potreba u nezi kože lica?

by | septembar 30, 2024
Skintegra

U savremenoj nezi kože, rutina je postala značajno složenija nego što je to nekada bila. Uz sveprisutne proizvode sa zaštitnim faktorom, dugotrajne pudere, ruževe i korektore, koža često trpi zbog dodatnog isušivanja i nakupljanja nečistoća. Vodootporna šminka dodatno otežava temeljno čišćenje, što može postati izazov ako se ne koriste odgovarajući proizvodi za to. Sa pojavom društvenih mreža i Interneta, različite metode čišćenja lica i nege kože su postale popularne, ali mnogi nisu sigurni u pravilne proizvode i redosled u primeni dvostrukog čišćenja.

Šta je dvostruko čišćenje?

Dvostruko čišćenje, ili double cleansing, je metoda koja uključuje korišćenje dva različita proizvoda za čišćenje u dva koraka. Prvi korak koristi proizvod na bazi ulja za uklanjanje vodootporne šminke, zaštitnog faktora i drugih masnih nečistoća. Drugi korak koristi proizvod na bazi vode za dubinsko čišćenje i uklanjanje ostataka prvog proizvoda. Ova metoda omogućava temeljno čišćenje kože, dok istovremeno pomaže u očuvanju njenog prirodnog balansa.

Zašto izabrati Skintegru?

Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji podržavaju dvostruko čišćenje, ali izbor pravih proizvoda može biti presudan. Skintegra, renomirani hrvatski brend dermokozmetike, nudi proizvode koji su posebno formulisani za ovu metodu. Njihovi proizvodi se ističu zbog nežnih emulgatora, formulacija bez parfema i agresivnih tenzida, te dermatološki testiranih sastojaka. Pored toga, Skintegra proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama, što ih čini odličnim izborom za sve tipove kože.

Prvi korak: Pre-Cleanser – Atomic

Atomic je minimalistički pre-cleanser koji predstavlja prvi korak u dvostrukom čišćenju. Ovaj proizvod je dizajniran za najosetljiviju kožu, uključujući i kožu sa narušenom barijernom funkcijom. Atomic je mikroemulzijski preparat sa uljanom teksturom koja se, u kontaktu sa vodom, pretvara u nežno mleko. Ovo mleko se lako ispira, ne ostavljajući masni film na koži. Njegova formulacija je bazirana na nekomedogenim kapilaričnim trigliceridima i koži srodnim komponentama kao što su ceramidi, fosfolipidi i sfingolipidi. Ova kombinacija omogućava dubinsko čišćenje bez iritacije ili isušivanja.

 

Drugi korak: Gel za čišćenje – Amphibian

Nakon upotrebe Atomic-a, sledeći korak je korišćenje Amphibian, blagog gela na bazi vode. Amphibian je formulisan za uklanjanje površinskih nečistoća i ostataka proizvoda za čišćenje. Ovaj gel je baziran na dermokompatibilnim amfoternim i aminokiselinskim čistačima, koji omogućavaju efikasno čišćenje uz minimalnu količinu proizvoda. Sa pH vrednošću od 5.5, Amphibian je formulisan bez parfema, denaturisanog alkohola, sintetskih boja, SLS-a, SLES-a, sapuna i abrazivnih čestica, što ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući i najosetljiviju.

Korišćenje dvostrukog čišćenja – kada i kako?

Dvostruko čišćenje je posebno preporučeno za večernju rutinu, kada je važno ukloniti nečistoće, višak sebuma i ostatke šminke. Ova metoda pomaže u smanjenju zagušenja pora i mašćenja kože. Za jutarnju rutinu, dovoljno je koristiti samo Amphibian kako biste uklonili površinske nečistoće koje su se nakupile tokom noći.

Kako integrisati Skintegrine proizvode u vašu rutinu nege?

Nakon završetka dvostrukog čišćenja sa Skintegra proizvodima, važno je nastaviti sa pravilnom dnevnom negom. Evo nekoliko koraka koje možete uključiti u svoju rutinu:

  1. Hidratacija: Nanesite Skintegra hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Cica Cera je jedna od popularnih opcija, pogodna za sve tipove kože, uključujući neuravnoteženu i dehidriranu kožu. Hidratacija je ključna za očuvanje ravnoteže kože i zaštitu od spoljašnjih uticaja.
  2. Serumi: Primena seruma bogatih aktivnim sastojcima može pomoći u borbi protiv starenja, pigmentacije i dehidracije. Superba C  je koncentrovani vitaminski serum sa 10% vitamina C, vitaminom E i feruličnom kiselinom, idealan za umornu kožu koja pokazuje prve znakove starenja. Preporučuje se nanošenje seruma ujutru, pre nanošenja zaštitnog faktora.
  3. Zaštita od sunca: Na kraju, obavezno nanesite zaštitu od sunca sa SPF-om kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka i sprečili prerano starenje. Skintegra nudi SPF proizvode poput Solar I i Solar II, koji pružaju pouzdanu zaštitu i očuvanje zdravlja kože.

 

Skintegra

Dvostruko čišćenje lica predstavlja ključan korak u temeljnom uklanjanju šminke i nečistoća, čime se poboljšava efikasnost ostatka rutine nege. Ova metoda ne samo da osigurava čistu i zdravu kožu, već omogućava optimalnu apsorpciju hranljivih sastojaka iz drugih proizvoda, što je ključno za održavanje zdrave i blistave kože.

Matej Dokić, Skintegra