Džemperi, pletene haljine i kardigani: Kompletan vodič za trikotažu za jesen 2024.

by | septembar 19, 2024
Džemperi, pletene haljine i kardigani: Kompletan vodič za trikotažu za jesen 2024.

Drage dame, danas smo vam priredili kompletan vodič za trikotažu za jesen i zimu 2024/25. Saznajte koji džeperi, haljine i kardigani su trenutno u modi. 

Večernji vazduh je sve hladniji, leto polako odlazi, a to znači samo jedno – vreme je da nabavite (ili izvučete s dna ormara) toplu garderobu. Po pravilu, počinjemo od trikotaže: žene je vole ne samo zbog udobnosti, već i zbog svestranosti, jer ne postoji nijedan stil u koji takva odeća ne može da stane.

Bez obzira koju trikotažu preferirate, rolku od kašmira ili džemper haljinu od mešavine prediva su središnji delovi sofisticirane jesenje-zimske odeće. U nastavku ćete saznati koja trikotaža je u trendu za jesen i zimu 2024/25.

Članak se nastavlja posle reklama

Kompletan vodič za trikotažu za jesen i zimu 2024/25: Šta je u modi

Moderne boje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alison (@alis_loveofstyle)

Pored bordo, maslinastih i sivih nijansi, koje su uvek prisutne u jesennje-zimskoj garderobi, ove sezone se pojavljuju novi favoriti:

  • Boja kafe. Izgleda vizuelno skupo, dobro ide sa plavim farmerkama, crvenim čizmama i lako se uklapa u osnovnu paletu boja.
  • Crvena. Crveni boom takođe je uticao i na trikotažu, izgleda posebno nežno u pahuljastim teksturama.
  • Boja putera. Može se kombinovati sa bilo čim – crnom, belom, tamno plavom, roze, tako da će se svideti modnim ljubiteljima.
  • Boja prašnjave ruže. Definitivno ne možete pogrešiti s njim, jer odgovara bilo kojoj boji i dobro se slaže i sa crnim, braon ili bež cipelama. Ova nijansa je oličenje ženstvenosti i sofisticiranosti, ali takođe može biti prepoznatljiva i smela.

Prepi stil

Članak se nastavlja posle reklama

Ove jeseni zime dizajneri se fokusiraju na smele šare i grafiku. Obratite pažnju na džempere sa klasičnim crnim prugama na beloj pozadini – vin-vin klasik. Međutim, ne biste trebali biti ograničeni u nijansama: pažljivije pogledajte plave linije na bež pozadini, roze na maslinastoj, bordo na bež. S obzirom na to da je ovaj džemper veoma elegantan, uparite ga sa belom košuljom, farmerkama, blejzerom i mokasinama.

Cvetni motivi

Članak se nastavlja posle reklama

Boho postaje jedan od ključnih stilova u kolekcijama jesen-zima 202/25. Trend ka rustikalnosti i narodnim motivima nije mimoišao trikotažu, posebno kada su u pitanju motivi sa etničkim prizvukom. Žakardno pletenje, 3D uzorci, elegantni cvetni vez na kardiganu – može se koristiti bilo koji način izvođenja.

Produženi rukavi

Članak se nastavlja posle reklama

Novi modni trend su predugi rukavi koji pokrivaju ruke što je više moguće. Bilo da je u pitanju kardigan, haljina ili rolka – što su rukavi duži, to je komad moderniji. Ovakvi komadi odeće posebno su pogodni za sve one koji ne vole da nose rukavice zimi. Da biste autfit učinili spektakularnim, nosite masivne narukvice preko rukava.

Gola ramena

Članak se nastavlja posle reklama

Već drugu sezonu, senzualni dugi rukavi, džemperi i haljine sa otvorenim ramenima dodaju romantiku našem izgledu. Izrez ključne kosti i meka tkanina uravnotežuju jedni druge za udoban, ali šik izgled. Pošto vam je vrat otkriven, nemojte ga opterećivati nakitom – neka ceo svet vidi vaše oštre ključne kosti.

Polo kragna

U slučaju trikotaže, govorimo ili o pletenoj polo majici ili o džemperu sa akcentnom kragnom. Ovaj detalj čini ceo izgled mekšim i delikatnijim. Džemper s polo kragnom uparite s palazzo pantalonama, farmerkama širokih nogavica ili mini suknjom koju možete upotpuniti modernim čarapama do kolena.

Članak se nastavlja posle reklama

Teksturirano pletenje

Ove jeseni i zime u trendu su i pleteni, teksturirani prsluci. Naročito su popularni modeli s V izrezom koje možete stilizovati na potpuno različite načine. Na primer, ikona stila Viktorija Bekam predlaže nošenje modernog prsluka preko bele košulje ili majice, dopunjujući ga širokim pantalonama i lakiranim mokasinama.

sweater/shutterstock.com