Antitrendovi za jesen i zimu 2024: 7 stvari koje izlaze iz mode

by | septembar 19, 2024
Antitrendovi za jesen i zimu 2024: 7 stvari koje izlaze iz mode

Pojedini stilovi (odeća, obuća i aksesoari) polako izlaze iz mode i ustupaju mesto novim trendovima. Koji su antitrendovi za jesen i zimu 2024?

Svake nove sezone dizajneri nas upoznaju sa modnim trendovima koji momentalno istiskuju prošlost. Preporučujemo da poslušate preporuke, ali i da ne zaboravite na svoju individualnost. Ipak, treba da se držite svog izuzetnog stila, koji ne bi trebalo da zavisi od sezonskih trendova. A ako baš želite da budete u trendu, u nastavku ćete videti šta to polako izlazi iz mode.

Antitrendovi za jesen i zimu 2024: Čega treba da se rešite

1. „Ružna“ obuća

Članak se nastavlja posle reklama

Cipele u obliku konjskog kopita, džinovske patike – „ružne“ cipele su popularne već nekoliko godina. Balenciaga je jedan od prvih koji je postavio modni trend i predstavio glomazne patike. Ovakva obuća polako silazi sa glavne scene, a zamenjuju ih minimalističke čizme i gležnjače, sa tupim ili šiljatim vrhom, sa četvrtastom ili tankom potpeticom.

2. Perje

Dugo vremena su predmeti sa perjem bili na vrhuncu popularnosti. Perjem su se ukrašavali kardigani, majice, dugi rukavi, jakne, farmerke, pa čak i pidžame. Mnogi brendovi su dopunili svoje praznične i novogodišnje kolekcije takvim detaljem.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove sezone stilisti preporučuju da takvu odeću ostavite po strani i obratite pažnju na lanene i svilene košulje, slip haljine, bluze i suknje sa ukrasnim elementima čipke. Ovakvi autfiti deluju nežno, romantično i privlačno.

3. Čizme sa traktorskim đonom

Članak se nastavlja posle reklama

Ove sezone slavimo trend ženstvenosti, pa se tako grube cipele postepeno pomeraju na listu antitrendova. Kako zameniti grubi par? Treba obratiti pažnju na klasične džokej čizme ili tube čizme sa malom platformom. Najpopularnije opcije ove sezone su kitten heels.

4. Oversajz odeća

Članak se nastavlja posle reklama

Svaki autfit treba da bude udoban i lak za nošenje, tako da je oversized odeća na koji smo navikli i dalje aktuelna, ali polako izlazi iz mode. Za sezonu jesen-zima 202425, prednost se daje više uklopljenim siluetama koje naglašavaju figuru. Ipak, ljubitelji prevelike odeće ne bi trebalo da se uznemiravaju pre vremena – za odevne kombinacije birajte opuštene, labave ili pravo krojene predmete.

5. Mikro torbe

Članak se nastavlja posle reklama

Pre nekoliko godina, srca svih fashionistica osvojile su sićušne Jackuemus kožne torbe, koje su tada tumačene na potpuno različite načine. Danas se takavi aksesoari smatraju antitrendom, pa ih slobodno odložite po strani. Ove sezone u modi su torbe mekog oblika od semiša i prave kože u nijansama tamne čokolade. Odlikuje ih praktičnost u nošenju i pomoć u kreiranju stilskih jesenjih autfita.

6. Kargo pantalone sa velikim džepovima

Ove pantalone se mogu videti u različitim dezenima: od širokih sportskih pantalona do klasičnijih modela, ali u kargou ostaje jedan konstantan detalj – na njima je prišiven veliki broj džepova.  Takve pantalone zamenjuju klasični modeli visokog struka, koji mogu biti i labavi i urađeni u neformalnom stilu, ali bez preterane količine detalja.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Chunky mokasine

Ove sezone dizajneri se fokusiraju na jednostavne modele, pa zato na listu antitrendova dodaju chunky mokasine. Treba ih zameniti mokasinama sa jedva primetnom platformom koja će podsećati na papuče – u njima ćete se sigurno osećati prijatno. Takođe treba birati modele sa niskim potpeticama, koje će vaše noge učiniti gracioznim i vitkim.

Creative Lab/shutterstock.com