Koje jesenje haljine su u trendu 2024: Dominiraju animal print i čipka

by | septembar 23, 2024
Koje jesenje haljine su u trendu 2024: Dominiraju animal print i čipka

Od životinjskih printova do čipke i antilopa – to su jesenje haljine koje su u trendu za sezonu 2024. I, naravno, sve nijanse crvene. 

Jesenji kodeksi oblačenja zahtevaju kožne jakne, mnogo teksasa i udobne džempere, ali nemojte tako brzo otpisivati haljine. Bilo da je maksi stil ili srednje dužine, debela ili tanka tkanina, jesen je pogodna za slojevitost. I ništa se tako dobro ne uklapa u prelaznu garderobu kao jesenje haljine.

Jesenje haljine koje će obeležiti sezonu 2024.

1. Animal print

Članak se nastavlja posle reklama

Možda kao produžetak estetike mafijaške žene (ili jednostavno zato što je to višegodišnja miljenica), životinjski otisci su glavni trend za jesen 2024, a leopard predvodi čopor. Animal printovi, uključujući goveđu kožu, zmiju, zebru ili leoparda, predstavljeni su u kolekcijama haljina od vrhunskih dizajnera do prodavaca brze mode. Skoro svaka modna entuzijastkinja ima bar jednu haljinu sa leopard printom u svom ormanu, nazivajući je „novom neutralnom“.

2. Somot i antilop

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

Piste za jesen 2024, posebno iz Prada i Stauda, predstavile su teksturirane materijale poput antilop i somota u zadivljujućim haljinama. Ove tkanine nisu samo savršene za dodavanje topline i dubine vašoj jesenji garderobi, već nude i nostalgičnu, ali modernu atmosferu. U modu se vraćaju haljine od antilopa ili od somota u zemljanim tonovima. One oživljavaju duh 1960-ih i 70-ih.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Boho šik

Boho moda je jedan od najvećih modnih trendova za jesen 2024. Videli smo mnogo haljina od čipke, resa i volana na pistama Nedelje mode u Parizu za jesen/zimu 2024. Ove jeseni, ako želite da budete u trendu, nosite maksi boho haljine sa grubim, ravnim čizmama do kolena.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Sve nijanse crvene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morvarid Pasha (@morvaridpasha)

Dok je jesen često pogodna za nijanse narandžaste, braon boje i duboke tonove dragulja, ove sezone sve je u nijansama crvene. Crvene haljine trenutno dominiraju na crvenim tepisima i u popularnim TV emisijama. Crvena je boja snage koja odiše samopouzdanjem i koja se lepo slaže sa maksimalizmom.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Svila i čipka

Sa trendom kancelarijske sirene, moderne dame sve više prihvataju korporativni stil donjeg veša. Ovaj trend je tako nonšalantan i postoji toliko načina da ga inkorporirate u poslovnu svakodnevicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Počnite sa malim eksperimentisanjem i vidite gde će vas to odvesti. Zapamtite, mešanje visokog i niskog je dobar balans. Ako je vaš komad inspirisan donjim vešom veoma formalan, obavezno izaberite super udoban i jednostavan džemper s kojim ćete ga upariti. Ako vam se čini hiperseksi, onda ga uparite sa androginim blejzerom po meri.

Mauro Del Signore/shutterstock.com