Hiroviti dečak: 6 fraza koje odaju infantilnog muškarca

by | septembar 23, 2024
Hiroviti dečak: 6 fraza koje odaju infantilnog muškarca

Od detinjstva devojke sanjaju o zgodnom princu, ali mudre žene znaju da su to samo prazne priče. Otkrivamo fraze koje odaju infantilnog muškarca. 

Infantilni muškarci imaju detinjasti pogled na mnoge stvari, uključujući veze, brak i porodicu. Naravno, u svakom od nas postoji dete, ali infantili unose u život takve osobine koje onemogućavaju normalnom odraslom čoveku da živi. Nezreli muškarci lako prebacuju  odgovornost za svoje postupke na nekog drugog. Očekuju da neko drugi sve uradi za njih i generalno rade  šta oni hoće, ne opterećujući se budućnošću.

Infantilni muškarci, pre svega, ne traže partnerku ili ženu, već drugu majku, na čijim plećima će ležati sveta odgovornost podizanja i maženja prestarelog deteta. Ako niste sigurni da li i vaš partner spada u ovu grupu, obratite pažnu na sledeće signale, to jest fraze.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo su fraze koje odaju infantilnog muškarca

1. „Samo je!“

Varijacije: „Nisam ja kriv“, „Prekinut sam“, „Da nije bilo…“

Infantilni muškarci znaju svoja prava, ali pokušavaju svim silama da se izoluju od dužnosti i odgovornosti. Zato nemojte da se iznenadite kada vam draga osoba iznenada kaže da je zakasnila na sastanak zbog… crne mačke koja je iznenada prešla put, a on je morao da traži rešenje. Ali najčešće će se umešati pozivi prijatelja, tuče sa komšijama, ljutite kolege i strašni šef, vremenske prilike i… čak i vi. Zar ste morali da zakažete sastanak baš na kraju grada!

2. „Još uvek ne razumem da li te volim ili ne“

Varijacije: „Nisam insistirao na porodici, to si ti“, „Teško mi je da odlučim o svojim osećanjima“, „Hajde da živimo odvojeno da razumem šta osećam prema tebi“

Članak se nastavlja posle reklama

Odrasli dečaci ne znaju da preuzmu odgovornost za svoje izabranice, porodicu, decu. Zato su zbunjeni, i o svojim osećanjima pričaju kao pred islednikom. Danas vas možda voli, ali već sutradan baš i niste toliko dragi.

Za nezrelog muškarca ljubav je tako teška i dosadna stvar. Bolje je biti zaljubljen, u ružičaste snove, zlatne jednoroge i obećanja, čije ispunjenje devojka neće zahtevati, jer u večnoj fazi upoznavanja možete beskrajno praviti planove i dvorce u vazduhu. Niko nikome ništa ne duguje – to je poenta.

Članak se nastavlja posle reklama

3. „Kada imaš decu, život se završava.”

Varijacije: „Bolje da nabavimo psa!“, „Hajde da živimo samo nas dvoje“, „Zar nisam rekao da ne želim decu?“

Deca su konkurenti i direktna pretnja za bezbrižnu egzistenciju prestarelog deteta. Stoga, infantilni muškarci odlažu trenutak pojave deteta u porodici što je duže moguće, navodeći sve zamislive i nezamislive argumente protiv toga. Čak i ako se par odluči na takav korak, sve odgovornosti za brigu o sinu ili ćerki padaju na ramena žene. Od oca, po pravilu, nema pomoći, osim vrednih uputstava sa carskog prestola. Kad beba pogreši, komentariše: „Na majku je!“

Članak se nastavlja posle reklama

4. „Ne razumem kako da ovo uradim.“

Varijacije: „Kako pokrenuti mašinu za veš/mašinu za kafu/usisivač?”, „Kako nositi letnje cipele?”

Infantilni muškarac ne zna da usisava, jer to „nije prinčeva stvar“. Ne razume rad najjednostavnijih kućnih aparata, osim televizora i računara. Sanja da će sve biti urađeno za njega. Stoga, muškarac-dečak iskreno ne razume kako da spremi kajganu, da opere veš ili skuva kafu.

Članak se nastavlja posle reklama

A o kombinovanju odeće i da ne pričamo. Za ovo je pri ruci lični stilista, odnosno vi. Ali ne daj Bože, da ne ispeglate košulju kako treba! Istog trena bićete optuženi za lenjost i uporediće vas a svojom majkom. Naravno, ona sve to radi bolje.

5. „Ja sam to što jesam!“

Varijacije: „Prihvati me ovakvog!“, „Svako može da voli ljubaznu osobu, ali treba da voliš zlu i ružnu“, „Druge se nisu žalile“, „Žena treba da bude…“

Da, žena treba da prihvati svog princa na belom konju sa svim manama. Infantilan muškarac je nesposoban za kompromis. Ali to ga neće sprečiti da od vas zahteva da se konstantno menjate i prilagođavate. Trebalo bi da smršate, da promenite frizuru, da prestanete da komunicirate sa glupim prijateljima, zarađujete više…

Članak se nastavlja posle reklama

6. „Odluči sama“

Varijacije: „Poveravam ti ovu misiju“, „Nemam vremena da se bavim ovim problemom“, „Ti si odgovorni za ovo!“

Muškarac-dečak nije navikao da sam rešava probleme. U porodici su to radili za njega roditelji, ali najčešće majka. Rešavala je svađe u školi, čistila njegovu sobu i generalno obezbeđivala sve što je potrebno za bezbrižan i ugodan život. Kada nezreo muškarac padne u ruke druge žene, od nje očekuje isključivo majčinsku brigu.

Partnerstva, međusobno razumevanje i uzajamna pomoć? Ne, prestaro dete nikada nije čulo za tako nešto. Neće prstom da mrdne za svoju voljenu. I ni na kraj pameti mu nije da se zamara glupim, svakodnevnim poslovima i kućnim obavezama.

Članak se nastavlja posle reklama
PeopleImages/gettyimages.co.uk