Trendovi za 2025: CASA DESIGN predstavlja novitete u enterijeru

by | septembar 26, 2024
Trendovi za 2025: CASA DESIGN predstavlja novitete u enterijeru

Casa Design vam donosi ekskluzivan uvid u najnovije trendove u enterijeru za 2025. godinu! Ove godine dizajn enterijera doživljava preobražaj kroz spoj prirodnih materijala, održivih rešenja i pametnih tehnologija, dok nostalgični retro elementi dodaju poseban šarm savremenim prostorima.

Šta nas očekuje u 2025? Casa Design otkriva najnovije trendove!

Bilo da planirate renoviranje ili samo želite osvežiti svoj dom, ovi trendovi će vam pružiti inspiraciju za stvaranje funkcionalnog i estetski privlačnog prostora u skladu sa najnovijim svetskim standardima dizajna. U nastavku portal casadesign.rs donosi trendove koji će dominirati u ovoj godini:

1. Biofilni dizajn

Biofilni dizajn će i dalje biti u centru pažnje. Povezanost sa prirodom kroz prirodne materijale, biljke i prirodno osvetljenje postaje imperativ. Uključivanje zelenih zidova, sobnih biljaka i velikih prozora sa pogledom na prirodu unosi mir i relaksaciju u životni prostor. Korišćenje materijala poput drveta, kamena i prirodnih tkanina doprinosi osećaju organskog i prijatnog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Brzorastući trend: Biofilni dizajn kao novi standard u enterijeru

2. Tople i zemljane boje na Casa Design 

Za 2025. godinu, neutralni tonovi poput bež, terakote i zemljanih nijansi biće dominantni. Ove boje stvaraju umirujući i prijatan prostor, savršene za domove u kojima je udobnost prioritet. Pored njih, tamniji tonovi zelene i plave boje unose dubinu i sofisticiranost u enterijer, idealno za dnevne boravke i spavaće sobe.

Jesen-zima 2024/2025: Energija i elegancija u svakoj prostoriji

Članak se nastavlja posle reklama

3. Minimalizam sa personalnim dodirom

Minimalizam evoluira u pravcu koji kombinuje funkcionalnost i lični stil. Prostorije više nisu samo prazne i sterilne, već odišu toplinom zahvaljujući umetničkim detaljima, suvenirima i personalizovanim predmetima. Ovaj trend podstiče kreativnost u oblikovanju enterijera, dok se istovremeno zadržava prostranost i jednostavnost.

4. Tepisi u fokusu: Casa Design otkriva najmodernije modele

Tepisi u 2025. godini postaju ključni element dizajna enterijera, donoseći toplinu i teksturu u svaki prostor. Ove godine dominiraće prirodni materijali poput vune, jute i recikliranih vlakana, koji ne samo da izgledaju luksuzno, već su i ekološki održivi. Geometrijski oblici i apstraktni dizajn u neutralnim i zemljanim tonovima biće popularni, dok će hrabrije boje i šare uneti dinamiku u minimalističke prostore. Tepih više nije samo detalj.

Članak se nastavlja posle reklama

Trend tepisi za 2025: Održivi dizajn i smeli uzorci u enterijeru

5. Retro elementi

Nostalgija će igrati značajnu ulogu u trendovima za 2025. Inspiracija iz 70-ih i 80-ih godina donosi zanimljive boje, oblike i teksture. Nameštaj sa zakrivljenim linijama, baršunaste tkanine i retro šare vraćaju osećaj nostalgije, dok istovremeno nude savremenu eleganciju. Kombinacija modernih i retro elemenata doprinosi jedinstvenom izgledu svakog prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseće stolice u domu Jennifer Aniston: Povratak ‘70-ih

6. Održivi i reciklirani materijali

Održivost u dizajnu enterijera postaje sve važnija. Korišćenje recikliranih materijala, vintage nameštaja i održivih izvora sirovina, kao što su bambus i pluta, biće u fokusu 2025. godine. Dizajneri se sve više okreću ekološkim rešenjima kako bi smanjili negativan uticaj na planetu, a potrošači traže održive alternative u opremanju svojih domova.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovi trendovi za 2025. godinu donose balans između tehnologije, prirodnih elemenata i ličnog izraza, pružajući funkcionalne, estetski prijatne i održive prostore za život.

Anymay/gettyimages

Tagovi: