Bezvremenski parfem koji miriše na čisto: Pristupačan i elegantan

by | septembar 27, 2024
Bezvremenski parfem koji miriše na čisto: Pristupačan i elegantan

Elizabeth Arden kreira jedan od najklasičnijih i najelegantnijih mirisa u svetu parfimerije. Parfem koji miriše na čisto i može se nositi cele godine.

Pronalaženje savršenog parfema je važnije nego što se čini. Miris koji koristimo može otkriti mnogo toga o našoj ličnosti. I u obilju parfema (često prilično skupih) izdvoji se jedan koji izaziva veliko uzbuđenje. Kreirao ga je brend Elizabeth Arden. Svež, delikatan, elegantan i čistog mirisa koji je teško objasniti rečima – i vrlo pristupačan. Ovo je miris koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Parfemi koji mirišu na čisto skreću na sebe više pažnje nego bogatije, luksuzne opcije. Podsećaju nas na nedeljno jutro, čistu posteljinu, penušavu kupku… White Tea Elizabeth Arden trenutno je ejdan od najpoželjnijih i najtraženijih parfema za jesen-zimu 2024/25.

Članak se nastavlja posle reklama

White Tea Elizabeth Arden: Parfem koji miriše na čisto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Arden (@elizabetharden)

Iako je tokom godina bilo mnogo luksuznih brendova koji su lansirali parfeme opojnog čistog mirisa – kako da zaboravimo Replica Beach Walk od Maison Margiela ili Byredo Blanche – njihove visoke cene pretvorile su ih u svojevrsni predmet žudnje … Do sada. Elizabeth Arden nam pokazuje da luksuzni parfem može imati pristupačnu cenu. Ali kako miriše beli čaj?

Parfem White Tea kreirao je Rodrigo Flores-Rouk (u njegovoj biografiji nalazimo i druge relevantne parfeme kao što su CK Free, Neroli Portofino Acqua od Toma Forda ili klasični DKNY Women Gold od Donne Karan). Ovaj miris dolazi iz porodice drveno-cvetnog mošusa. Sveža, vanvremenska koja odiše čistom elegancijom, njena mirisna piramida se ističe raznolikom kombinacijom nota.

Članak se nastavlja posle reklama

Gornje note: Muskatna žalfija, morske note i italijanska mandarina.
Srednje note: Beli čaj, herba mate, ružina voda i jasmin.
Donje note: Mošus, amber i mahune tonke.

Iako su kritike pune hvale za ovaj parfem, većina ističe jedno: ne traje na koži koliko bi želeli. Ali postoje trikovi kako da se parfem duže zadrži na koži (o tome smo već pisali). Ključno je da koristite druge komplementarne proizvode koji koriste isti miris. Na primer, dobra alternativa je da koristite gel za tuširanje iz iste kolekcije pre nego što nanesete parfem. Ili koristite losion za telo iz iste linije.

Članak se nastavlja posle reklama
New Africa/shutterstock.com