Frizeri otkrivaju koja je najbolja rutina za talasastu kosu

by | septembar 29, 2024
Slavni frizer otkriva koja je najbolja rutina za talasastu kosu

Žene koje imaju talasastu kosu znaju koliko truda zahteva njeno održavanje i stilizovanje. Vrhunski frizeri otkrivaju koja je najbolja rutina za talasastu kosu.

Talasasta kosa izgleda lepo, ali je vrlo zahtevna. Zato ne čudi što je često vezana u rep ili sakupljena u punđu, naročito u vlažnim jesenjim i zimskim mesecima. Srećom, postoje profesionalci koji rado dele svoje znanje, pa i u ovom slučaju.

Najbolja rutina za talasastu kosu: Šta treba da znate o talasastoj kosi?

Gledajte to ovako: Svi talasi su lokne, ali nisu sve lokne talasi. Ako imate talase, verovatno imate kosu 2a, 2b ili 2c. „Talasi se obično klasifikuju kao vidljivi S talasi koji imaju tendenciju da se kreću svi u istom pravcu od korena do krajeva“, kaže frizer i stilista Džejms Ruiz. „Mogu biti ravniji dok su drugi bliži ringletima.“

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariel Hauck (@ariel_hauck)

Kako se rutina za talasastu kosu razlikuje od rutine za kovrdžavu

Talasi i lokne nisu toliko različiti, ali Ruiz objašnjava da talasi imaju tendenciju da budu ravni u korenu i da rastu sa dužinom, što može učiniti da kosa izgleda trouglasto. Zbog toga treba da se potrudite da pravilno oblikujete kosu kako bi talasi izgledali dobro.

Kada su u pitanju proizvodi, talasastoj kosi je potrebno mnogo manje vlage od čvrstih kovrdža. „Osobe koje imaju jako kovrdžavu kosu koriste teže proizvode koji bi mogli da  otežaju talasastu kosu i isprave je“,  objašnjava frizer Evan Džozef. „Držite se laganih proizvoda koji neće slepiti kosu.”

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Holguin (@anthonyholguin)

Koja je osnovna rutina za talasastu kosu?

Korak 1: Operite je blagim šamponom

„Dobra rutina počinje dobrim nežnim čišćenjem koje će kosu održavati čistom i bestežinskom kako bi se definisali talasi. Kotristite šampone koji malo ili nimalo pene“, savetuje Džozef.

Članak se nastavlja posle reklama
Korak 2: Kondicioniranje i raspetljavanje

Koristite balzam bez silikona. Džozef preporučuje da potražite one koji ne sadrže previše ulja, jer ovi sastojci mogu da isprave talase.

Korak 3: Koristite hidratantnu kremu za kovrdže

Nakon što ste isprali kosu i prosušili je peškirom, nanesite hidratantnu kremu za kovrdžavu kosu koja neće opteretiti talase. „Izbegao bih bilo kakve teške kreme, naročito pri korenu kose, kako kosa ne bi izgledala masno“, kaže Ruiz.

Članak se nastavlja posle reklama
Korak 4: Difuzno ili sušenje na vazduhu

Ako sušite kosu fenom, obavezno pre toga nanesite proizvod za zaštitu od toplote. Ak koristite difuzor „razdelite kosu na četiri do šest delova, obično ispred uha sa obe strane (kao traka za glavu), a zatim podelite kosu pozadi, na dva ili tri dela (u zavisnosti od gustine kose)“, objašnjava Ruiz. „Uvrnite svaki deo tako da formira konopac i raspršite deo po deo ili ga ostavite da se osuši na vazduhu.“

Korak 5: Povećajte volumen

Nakon što se kosa osuši, dodajte joj malo volumena i teksture pomoću proizvoda koji se inače koriste u tu svrhu. Naprskajte malo suvog šampona na koren kose ili koristite sprej za teksturu po celoj kosi da biste stvorili raščupanu i prigušenu teksturu.

Članak se nastavlja posle reklama
Dmitry_Tsvetkov/shutterstock.com