Topla ili hladna plavuša: Kako odabrati pravu nijansu plave i ne pogrešiti

by | septembar 30, 2024
Topla ili hladna plavuša: Kako odabrati pravu nijansu plave i ne pogrešiti

Među brojnim nijansama plave, vrlo je lako izabrati neodgovarajuću. Saznajte kako odabrati pravu nijansu plave i ne pogrešiti. 

Farbanje u plavu boju možda je najpopularnija usluga u frizerskim salonima. Plavuše nikada neće izaći iz mode i uvek će privlačiti ogromnu pažnju. Samo treba odabrati nijansu koja vam najbolje pristaje.

Kako odabrati pravu nijansu plave: Agonija izbora

Plava kosa deluje podmlađujuće i osvežava ten. Međutim, to važi samo ako pravilno odaberete nijansu plave. U suprotno, možete izazvati kontraefekat. Veruje se da kada birate nijansu plave kose, treba obratiti pažnju na ten i boju očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, ispravnije je postaviti pitanje malo drugačije: da li želite radikalno da promenite imidž ili samo želite da izgledate svetlije? Vrlo često govorimo o drugoj opciji, a za tu svrhu topla plavuša bila bi idealno rešenje.

Topla plavuša

Suprotno popularnom verovanju, topla plavuša nije ni žuta niti crvena. Topla nijansa se lako može integrisati u biserne plavuše – to će učiniti boju skupljom i luksuznijom. Savršeno skida godine, dajući crtama lica veću izražajnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Tople nijanse plave idealne su za žene sa zelenim i plavim očima. Bež, zlatne, pšenične plave nijanse će dodati lakoću izgledu. Devojke smeđih očiju treba da biraju breskva plavu.  Još jedna prednost toplih plavih nijansi je to što je lakše za negu. Izrastak će biti manje primetan, a boja bledi postepeno.

Ledeno plava

Članak se nastavlja posle reklama

Hladne nijanse plave biraju se ređe zbog mišljenja da sa njima žene izgledaju starije. U stvari, samo pepeljasta, siva ili srebrna nijansa mogu vizuelno dodati godine. Hladna plava nije prikladna samo osobama sa problematičnom ili zrelom kožom i onima sa smeđim očima. Kao rezultat takve kombinacije boja, dolazi do previše disonance, što negativno utiče na izgled.

Ako govorimo o samom farbanju, važno je zapamtiti da je prelazak u hladne plave nijanse radikalna promena. Ovo su idealne nijanse za osobe koje imaju bebi fejs, meke crte lica, krupne oči, pune usne, široke jagodice sa rupicama na obrazima.

Članak se nastavlja posle reklama

Biserne nijansae plave skidaju godine, ali čine vas malo strožim i istovremeno seksipilnijim, pretvarajući vas u neustrašivu gospodaricu svog života koja tačno zna šta želi. Eksplozivna kombinacija – hladna nijansa plave, svetla šminka, čipka i obična odeća – i svetle i osnovne boje. Ovo bojenje izgleda posebno dobro na dugoj kosi.

Prilikom izbora hladne nijanse plave, prednost treba dati složenim i višestrukim bojama, na primer, lila – sa lila ili plavim nijansama. U suprotnom, kosa će izgledati jeftino i neekspresivno.

Članak se nastavlja posle reklama

Korisni saveti

Sa profesionalne tačke gledišta, totalna plavuša je jedna od najopasnijih vrsta bojenja. I farbanje definitivno treba prepustiti iskusnom frizeru. Naročito ako ste se odlučili na radikalnu promenu imidža.

Drugo važno pravilo za one koji planiraju ili su već ušli u red plavuša je da ne menjaju frizera koji ih je dobro ofarbao. On zna karakteristike vaše kose i recept za farbanje. Poseta drugom frizeru može poništiti ceo uspeh bojenja.

Ne zaboravite da pravilno negujete kosu. Izbegavajte proizvode za stilizovanje na bazi alkohola. Koristite kreme, maske i balzame specijalno kreirane za negu plave kose. Obavezno koristite masku za kosu jednom nedeljno. Poštovanje ovih jednostavnih pravila pomoći će vam da što duže zadržite lepu plavu kosu.

Članak se nastavlja posle reklama
Deagreez/gettyimages.co.uk